I januar ga Gunna ut sitt tredje album, «DS4Ever». Det suste inn på førsteplass på Billboard, akkurat som forløperen «Wunna» fra 2020 gjorde. Siden 2018 har den amerikanske rapperen også hatt en dusin singler inne Hot 100-listen.

Nå kommer 28-åringen fra suksessen på hjemmebane til sommerbyen Tønsberg.

– Det er helt essensielt for Slottsfjell å ha et bra hip hop-program, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen. – Det er musikkstil som vært med lenge nå, og som samtidig bare øker i popularitet. På mange måter er hip hop vår tids popmusikk.

Variert programGunna har samarbeidet tett med Young Thug, som også signet ham til sitt plateselskap Young Stoner Life i 2016. De har gjort mange låter sammen, inkludert hits som «Hot», «Pushing P», «Solid» og «Ski». Samleplaten «Slime Language 2» toppet albumlisten til Billboard i fjor, og gikk opp til en fjerdeplass på VG-lista her hjemme.– Vi skal sette sammen et flott tilbud til både unge og litt eldre publikummere. Det må være variert, og speile den smeltedigelen som dagens musikkscene utgjør. Samtidig er jo dagens rap-musikk veldig variert også, med alt fra det virkelig hardtslående til det helt melodiøse. Begge deler kan du oppleve på Slottsfjell.

I løpet av den kommende uken blir det sluppet en rekke nye hip hop-navn. Det betyr også at brorparlen av programmet til Slottfjell 2022 snart er på plass.

Solid forhåndssalgMed trekkplastre som Karpe, Måneskin, Honningbarna, Dagny og Lewis Capaldi har interessen fra publikum vært stor. Og fremdeles er det mange nye artister som skal innta de forskjellige scenene på festivalen.

– Vi har solgt veldig godt, så det begynner allerede å tynnes med festivalpass. Vi ligger vel alt der vi regnet med at vi skulle være i mai, smiler Toffen. – Og vi har fremdeles en del navn på lur, både til konsertene på dagtid og til klubb-konseptet Natten.

Slottsfjell 2022 arrangeres midt i fellesferien, og går av stabelen 13. og 14. juli. Festivalen foregår ute på Kaldnes på Nøtterøysiden av byfjorden, bare fire minutters gange fra sentrum av Tønsberg.

Her blir publikum møtt med egen strand, parkområder og lounger. Og ikke minst – Norges største nattklubb og mathall.