Foto: Jen Steele

Sondre Lerche skal i år ha rollen som flere av våre andre folkekjære artister har hatt tidligere, nemlig å gå først ut på scena tidlig på lørdag. Vi gleder oss til at Sondre skal ta avspark på vår lengste og mest innholdsrike festivaldag. Se opp for nytt slipp snart, advarer øya i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sondre Lerche slipper sitt tiende album

Produktive Sondre Lerche slutter aldri å leke eller overraske. I 2020 slapp han det flotte albumet Patience, som var Øya-kontorets store favoritt det året. 1. april følger han opp med dobbeltalbumet Avatars of Love, og allerede nå kan du høre det 10-minutters tittelsporet. De siste årene har han også brukt på essay-samlingen “Alle sanger handler om deg”, skriving av filmmusikk og ikke minst samarbeidet han gjorde med vår headliner AURORA i forbindelse med Øyas digitale festivalsending i 2020. Sistnevnte vil være inkludert på den kommende skiva.«Avatars Of Love» er en gripende og hjerteskjærende romantisk 10 minutter lang reise gjennom forelskelse, det som glipper og musikken som farger den store ekstasen og sorgen.

Låten ble skrevet en uke Sondre tilbrakte alene i Henningsvær i mars i fjor, da han egentlig hadde satt av tid til å begynne arbeidet med en ny bok. Etterhvert ga han etter for låten som presset seg fram, og uken ble viet til å skrive seg gjennom de mange følelsene, opplevelsene, og ikke minst låtene som beskrives i teksten.

Sondre Lerche kommer tilbake på Øyafestivalen, denne gangen som åpningsartist på vår lengste og mest innholdsrike dag. Gled dere til gamle favoritter og ny musikk i skjønn forening. Det nye albumet inneholder musikk laget i en frigjort, uredd, variert, instinktiv og utvidet forståelse av popbegrepet. Låtene har blitt skrevet, og innspilt fortløpende, under pandemien.

Sondre Lerche er en av våre mest respekterte komponister og artister. Han har gjennomført mange internasjonale turneer, blant annet med Elvis Costello, og han har samarbeida med anerkjente musikere fra en mengde norske og internasjonale band. Etter mange år i USA, er han nå tilbake i Norge.