Foto: Jonathan Vivaas Kise

23. februar er det premiere på Plysh, et helt nytt musikkprogram utviklet av vier.live, med artist Bendik i spissen. Med Plysh ønsker vier.live å fylle tomrommet de selv har følt på i savnet etter gode musikkprogram. Publikum får tilgang med abonnement og målet er å ha 10 000 abonnenter i Skandinavia innen to år.

I savnet etter både tidligere TV-programmer som Lydverket og flere nedlagte musikkmagasiner, ønsker gjengen i vier.live å skape en ny plattform for å snakke om og formidle musikk.

– Piloten skal teste ut formatet – en ny type tv-sending, regissert av en av våre aller mest spennende regissører, Kristin Stubberud, forteller Haakon Mathisen, produsent i vier.live

– Med Plysh tror jeg at vi har noe mange savner; et musikkprogram der musikerne får snakke i dybden om musikken og om det å være skapende kunstnere, sier Mathisen.

Silje Halstensen, som er navnet bak artistaliaset Bendik, får besøk av fire artister til nære samtaler om musikk og livet som musiker. Artistene som gjester programmet spiller også en låt hver – live.

– Jeg tror og håper vi skal klare å skape gode samtaler som er både spennende og inspirerende med fokus på musikken. Det vier.live har fått til med strømmekonserter er veldig imponerende, og jeg synes det er veldig gøy å gjøre Plysh sammen med en så flink gjeng, sier Halstensen.

Da samfunnet stengte ned i mars 2020 mente vier.live at det lå et stort uforløst potensial i strømmekonserter. De samlet flere av landets flinkeste regissører og koblet dem sammen med flere av landets største artister. På kort tid ble de kjent for nyskapende konsertopplevelser.

-Vi visste ikke akkurat hvordan det kom til å se ut, føles og oppleves. Men vi hadde en magefølelse på at det måtte være mulig å gjøre strømmekonserter kunstnerisk interessant. Det samme er det med Plysh - vi vet ikke akkurat hvordan det kommer til å bli, men vi vet at det må skje. Det blir spennende å vise piloten og se hvordan det blir mottatt av publikum, forteller Mathisen i vier.live.

Piloten til Plysh sendes på vier.live 23. februar klokken 20.00 og regisseres av Kristin Stubberud.