Foto: Letizia Cigliutti

Måkeskrik feirer 10 år til sommeren og lager festival i Bendiksbukta 8. og 9.juli. I dag slapp festivalen i Kristiansand sitt fjerde band – albumaktuelle Honningbarna.

I sin intense levetid har Honningbarna utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gull-priser, og gjennom hundrevis av konserter i inn- og utland blitt stadig hyppigere omtalt som Norges beste liveband.Etter å ha holdt et forrykende tempo siden tenårene tok de for første gang en liten pust i bakken i 2018. Året etter returnerte de med nye låter, to nye bandmedlemmer og en omfattende norgesturné. Singelen «King Kong justice» ble Ukas låt på NRK P3, og turnéen gikk for fulle hus over hele landet, blant annet på Rockefeller i Oslo.

Honningbarna skulle etter planen fortsette å herje på klubbscener og festivaler gjennom både 2020 og 2021. Da landet stengte ned var de imidlertid klare på at restriksjonene ikke var forenelig med hva en Honningbarna-konsert er og skal være – uforutsigbar, fysisk og kaotisk. De holdt seg derfor helt borte fra konserter og gikk heller i studio for å spille inn deres første album siden 2017. Albumet «Animorphs» kom ut i januar. Les vår anmeldelse

Fra før er også Kvelertak, Blomst og Combos annonsert og festivalen slipper flere band ukentlig fremover.

Det blir totalt 12 artister i vakre Bendiksbukta i juni.

Les mer om Måkeskrik