I kinoaktuelle Moonfall er konseptet at månen kan falle ned på Jorden, og en gjeng med NATO-ansatte blir klodens redningsmenn. I rollene finner vi Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Charlie Plummer, Eme Ikwuakor og Donald Sutherland. Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Eme Ikwuakor, Kelly Yu, Carolina Bartczak, and Donald Sutherland.Bad Moon Rising av Creedence Clearwater Revival er et godt og innlysende musikkvalg i en sci-fi hvor månen har hovedrollen.



Filmen holder hva den lover og det blir spektakulært, og heldigvis er det en del humor i manus som ikke gjør premisset for pompøst, som at katten til den ene forskeren heter Fuzz Aldrin eller at astronautene er mer opptatt av å diskutere 1980-tallshits i verdensrommet enn status på arbeidet sitt. Soundtracket er imidlertid også av det positive slaget. Allerede i åpningsscenen diskuterer to astronauter i verdensrommet refrenget i Toto-slageren Africa. 



Moonfall er en katastrofefilm med et så far-fetched konsept at jeg må bare rose regissør og manusforfatter Roland Emmerich for å ha klart å få en ganske høy underholdningsverdi ut av dette. Filmskaperen som er født i Stuttgart i 1955 har også andre storslagne katastrofefilmer som Independence Day, Godzilla, The day after tomorrow og 2012 under beltet. Visstnok har filmene hans generert over 3 milliarder dollar i inntekter over verden, og han er Hollywoods 15. mest innbringende filmskaper gjennom tidene! 

Hoveddelen av soundtracket har Thomas Wander og Harald Kloser komponert. Det er melodiøst og sofistikert og klarer å få frem følelsen av noe stort og truende fra verdensrommet.

Jeg så Moonfall på Lagunen kino, hvor lyd og bilde var overveldende, noe som kledde filmen ypperlig.