Foto: Helge Brekke

Friendship, eller Fredrik Skalstad, er ute med ny låt fra tredjealbumet «Alchemist of Your Destiny» som slippes i 2022. Mesteparten av albumet er spilt inn sammen med produsent og musiker Marius Ergo (Insomniac Bears, Lukestar, Snöras) og markerer en ny musikalsk epoke for Friendship. Musikken trekker mer i en moderne retning produksjonsmessig, og fremstår tyngre enn tidligere. Last Goodbye slippes fredag 18.02 på Apollon Records.

- Den nye singelen «Last Goodbye» er spilt inn i Fjøset Lydstudio sammen med Eirik Øien (Nullskattesnylterne, Stein Torleif Bjella ++). Øien spiller bass og gitar. Jeg spiller trommer, synger og spiller piano. Låta ble skrevet sommeren 2020, så det er godt at den omsider er ute! Teksten er inspirert av følelsen man får når en epoke er over, som for eksempel når man er ferdig på skolen, flytter ut hjemmefra, samlivsbrudd og andre livshendelser der man må gi slipp på det kjente. Musikalsk sett er Last Goodbye inspirert av mine år der jeg digga scandi-rock som Turbonegro (r.i.p. Hank) og The Hellacopters. Det er en klar "By the Grace of God" homage i pianoet på slutten av låta, forteller Fredrik Skalstad til Musikknyheter.no

- Dette er den eneste låta på den kommende utgivelsen, Alchemist of Your Destiny, der Øien spiller og er medprodusent. Jeg digger å jobbe med Eirik og skal opp til Fosslandsosen i vinterferien for å spille inn neste skive med ham. Vi bonda godt i studio og har mange av de samme referansene. Eirik har noen andre referanser enn Marius Ergo, som jeg har laget Alchemist of Your Destiny sammen med, så det er gøy å se hvordan låtene mine tar en annen retning med ulike samarbeidspartnere. Jeg er godt fornøyd med dynamikken i låta og syns det sparker godt av refrengene. Mellompartiet fant jeg på da jeg var i studio med Eirik, og det låter litt Kvelertak av det riffet om jeg skal si det selv. Jeg digger låta og håper andre også vil like den, avslutter han.