Foto: Stian Andersen

Da a-ha klatret helt til toppen av verdens mest prestisjetunge hit-liste, Billboard Hot 100 i USA i 1985, gikk startskuddet for en karriere som savner sidestykke i norsk musikkhistorie. «Take On Me» var en megahit den gang da. Det er den fortsatt - snart 40 år seinere. Låten nærmer seg en milliard avspillinger på Spotify, og den legendariske videoen er sett – hold deg fast – 1,4 milliarder ganger på YouTube. Det sier ikke så rent lite om aktualiteten til trioen.



a-ha har en lang karriere proppet med rekordkonserter og fantastiske plateutgivelser. Alltid med en vilje til å tenke nytt i bunn, noe som har holdt dem unge og vitale. Snart er trioen aktuelle med både film og nytt album. Verket har fått tittelen «True North» og er ventet til neste høst. Før det er Bergenfest et av de få privilegerte stedene her til lands som får besøk av tidenes norske pop-suksess.

En sommerkveld i selskap av sanger som «Hunting High and Low», «The Sun Always Shines On TV», «Summer Moved On» og «I’ve Been Losing You» kan ikke bli så mye bedre. Dette blir legendarisk, rørende og vakkert.

a-ha headliner onsdag 15. juni på Bergenfest 2022 og overtar dermed plassen til Robyn.