Foto: Marthe Amanda Vannebo


Tomorrow’s Avenue er den andre singelen samt tittelsporet på Jonas Brekkes kommende debutalbum. Låta er den siste singelen før albumslippet i mars. Tematisk sett er den tung, men musikalsk serverer Brekke lekne keys og en nærmest Bruce Springsteen-verdig intro.

Tomorrow’s Avenue tar for seg hvordan det er å stå i en utfordrende livssituasjon hvor man føler at man balanserer på kanten til avgrunnen. Sangen ble skrevet en mørk oktobernatt i 2020. Brekke husket alle gårsdagene som ikke var så enkle, hvor man følte at man satte seg i gjeld til noen andre og seg selv.

- Enn om man bare kunne gått morgendagens aveny med hevet hode og lagt alle gårsdagers bekymring bak seg, sier han om låten.Brekke startet 2022 med å slippe singelen Nineteen Sixty-Seven, som Musikknyheter hadde premiere på i januar.

Det var i 2019 trønderen ga ut debutsingelen Tell me why og EP’en HOME. På samme tid spilte han en rekke konserter og fikk spennende supportjobber for både nasjonale og internasjonale artister, deriblant Courtney Marie Andrews. Så kom pandemien, og det meste sa stopp.

- Det er selvfølgelig kjipt at ting får en så brå stopp når man føler at hjulene har begynt å rulle, men jeg føler jeg har brukt nedetiden godt og kan nå endelig utgi ny musikk, sier han om de siste to årene.

Debutalbumet som ventes 18. mars vil være godt pakket inn i americana og roots-lydbildet. Platen er produsert av Pål Brekkås og mastret av Magnus Kofoed.