Snarky Puppy er et mangfoldig musikerkollektiv bestående av musikere fra hele verden. De er regnet som et av verdens viktigste nåtidige jazznavn. Makaya McCraven har av media og musikere blitt døpt en "beat scientist", og er en av de hippeste jazznavna anno 2022. Nå kommer begge til Kongsberg Jazzfestival!

Snarky Puppy søker altid etter å utvikle seg kreativt. Gleden de formidler når de opptrer sammen fanger et stadig større publikum, på tvers av sjanger-, smaks-, og aldersgrenser. Bandet har 25 medlemmer i jevn rotasjon, der svart og hvit amerikansk musikk-kultur møtes, med innslag fra resten av verden. Lyden er full av energi, ung og fargerik. Med deres evne til å forbinde seg til publikum, rekke ut over scenekanten og levere utemma, bunnsolide melodier og trøkk, er Snarky Puppy et live-fenomen av de sjeldne.

- Dette bandet er en slags musikalsk tsunami, som treffer deg rett i danseskoene. Vi er så glade for å endelig ønske Snarky Puppy velkommen til Kongsberg Jazzfestival! sier festivalsjef Ragnhild Menes.Makaya McCraven er klar til å etterlate publikum måpende og med fullt hjerte, når han inntar scenen på Energimølla til klubbkonsert på festivalens siste natt. Han har bakgrunn i Chicagos vibrerende, kreative musikkmiljøer, og har vokst opp med jazz og perfeksjonert evnene som rytmisk musiker siden ung alder. Med klare nikk mot både jazz og hip hop surfer han stilsikkert mellom sjangere, snart høyt, snart lavt, men altid med sin egne, eklektiske lyd.

- Makaya McCraven er et navn vi er veldig glade for å presentere på Kongsberg Jazzfestival. Han er en utforskende musiker som smelter sammen impulser fra både hip hop og jazzen, han dykker ned i jazzhistorien og skaper musikk som høres både innovativ og fremtidsrettet ut. Og i tillegg så frir han både til et lyttende og et dansende publikum – hva mer kan man ønske? avslutter Menes.

SNARKY PUPPY
TORSDAG 7 JULI 19:00
KONGSBERG MUSIKKTEATER

MAKAYA MCCRAVEN
LØRDAG 9 JULI 23:59
ENERGIMØLLA