Foto: Julia Naglestad

Kings of Convenience får æren av å åpne hele utendørsdelen av Øya. Etter tre år uten festival er bare det beste godt nok til å få i gang den gode Øya-følelsen. I tillegg til Kings of Convenience er Aldous Harding klar for Tøyenparken, og skal også spille onsdag 10. august.

Onsdagen vil også inneholde høydepunktene Gorillaz, Arif, Emilie Nicolas, Bikini Kill, Lemaitre, Princess Nokia, Isah, The Good the Bad and the Zugly, Perfume Genius, Mdou Moctar og flere.

KINGS OF CONVENIENCE

I over 20 år har Kings of Convenience imponert med myke, fengende låter som fester seg lett til hukommelsen. Våren og sommeren 2022 skal de bruke på veien gjennom Europa og vi gleder oss over at de kommer til Tøyenparken for en herlig åpning av hovedprogrammet til Øya.

Debutalbumet Quiet Is the New Loud (2001) vakte stor oppmerksomhet internasjonalt, og deres egne varsomme vri på folkpop traff tidsånden godt. En remix-utgave kalt Versus dukka opp et halvt år seinere, men så skulle det gå flere år mellom utgivelsene. Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe har holdt seg i aktivitet med andre musikkprosjekter og band, men vender med ujevne mellomrom tilbake som Kings of Convenience. Riot on an Empty Street inluderte både superhiten I’d Rather Dance with You og et par samarbeid med Feist. Det lengste oppholdet kom mellom Declaration of Dependence (2009) og Peace or Love (2021). På sistnevnte dukker Feist opp igjen.NRK om det nye albumet: - Norsk musikkbransjes svar på markjordbær, stråhatt og krone-is har brukt de siste årene på å kverne frem elleve karakteristisk minimalistiske låter. Dette er låter som tar den halvvoksne lytter tilbake til de formative indie-år. Tilbake til Øyafestivalens spede begynnelse, Café Mono og halvlange sideskiller.

Det er bare å rigge seg til i Tøyenpark-gresset for vakker melodiøs pop av ypperste sort.

ALDOUS HARDING (NZ)

Aldous Harding vokste opp i en musikalsk familie ikke langt fra Christchurch på New Zealand. Etter et album fikk hun kontrakt med prestisjefylte 4AD, som er kjent for utgivelser med Pixies, Big Thief, TV on the Radio og mange andre. Party (2017) og Designer (2019) var produsert av John Parish, kjent for sitt tette samarbeid med PJ Harvey. Sistnevnte utgivelse ble ansett som et høydepunkt i det musikkåret av flere medier. I fjor kom singelen Old Peel og i mars gir hun ut albumet Warm Chris. Det knyttes store forventninger til fortsettelsen på Hardings karriere.

Aldous Harding på Cosmopolite: Fortryllende, innadvendt, velspilt og variert

De siste årene før pandemien ødela nesten alt av turnémuligheter, bygde Harding opp et stadig større publikum. Nå skal hun fortsette med sine særegne og fantastiske opptredener. Vi gleder oss til å presentere en fremragende artist for et stort Øya-publikum.