Daniel Kvammen møtte Amanda Bergman første gang da han lurte seg backstage etter konsert med hennes band AMASON. Målet var å lansere et mulig samarbeid. Det viste seg å lykkes særdeles godt.

Daniel ga ut sitt fjerde album "Guta som gret" i høst, en skive som leverte ikke mindre enn seks radiosingler og drømmesamarbeid med både Gabrielle og Aslag Haugen fra Hellbillies. 25. mars kommer deluxe versjon av albumet med flere nye låter, blant andre samarbeidet med Amanda Bergman - en artist som står veldig høyt for Daniel, som i samme periode også er TV-aktuell som deltaker i TV2s Kompani Lauritzen. Artisten har selv har uttalt at hans nye låt i høyeste grad gjenspeiler tiden i Kompaniet.Låta Kamikaze handler om friheten, og det å ofre alt for den. Fra et gutteaktig, dristig og naivt perspektiv synger Kvammen om å kaste seg hodestups ut i livets utfordringer. Å leve til det fulle, grenseløst. Mens Bergman speiler redselen for tapte sjanser. Å være fri og ofre alt for friheten.

Daniel Kvammen: - På tide å slippe musikken fri til andre

«Låta begynte som ein metaforisk feiring. Ein hyllest til å leve livet fult ut. Dei augeblikka ein berre er,» sier Kvammen og legger til «Brått har jo friheten blitt eit veldig alvorlig tema. Kanskje er det ein kampsang blitt. Det store i det små. Ein hyllest til det frie liv.»

Kamikaze er skrevet av Daniel Kvammen og Preben Sælid Andersen, og produsert av Coucheron.