Grace Jones har sprengt rammer, inspirert og sjokkert siden hun startet sin musikkarriere på 70-tallet. Populærkultur-fenomenet tar med seg sin dype, markante stemme og alt fra disco til new wave, pop og reggae til PiPfest i Sofienbergparken torsdag 16. juni.

Få artister har gjort seg like fortjent til merkelappen legende, som Grace Jones. Men selv i sitt sjette tiår med kompromissløs musikk og pionerarbeid innen kunst, mote og film, hviler ikke det jamaicanske ikonet ut noen pensjonisttilværelse.

Øya 2016: Grace Jones: Stor underholdning, glimrende stemme, utrolige kostymer, herlig humor

Til PiPfest tar kvinnen bak hits som Slave To The Rythm, og Pull Up To The Bumper med seg sitt spektakulære sceneshow, som inkluderer ikoniske antrekk, en helt unik formidlingsevne – samt musikk som har preget hitlister over hele verden siden hun var med på å definere discosjangeren i New York på midten av 70-tallet.

– Det er helt rått å kunne gå ut med at selveste Grace Jones kommer til Sofienbergparken og PiPfest i juni. Publikum kan glede seg til å se et show uten like, fra en av våre mest legendariske artister, sier presseansvarlig for PiPfest, Lars Tefre Baade.

Med sin uredde stil og stadige stilbrudd, har Grace Jones inspirert artister som Lady Gaga, Rihanna, Solange og Lorde. Hun er også særlig kjent for sin androgyne stil og har jobbet med flere motehus og fotografer. Flere portretter, magasinforsider og platecovre av Grace Jones er blitt ikoniske motiver og en del av moderne kunsthistorie.Mange kjenner også til Grace Jones som skuespiller, særlig for rollen hennes i James Bond-filmen A View To A Kill i 1986.

PiPfest er storfornøyde med torsdagens fenomenale tilskudd til festivalprogrammets mange perler, og presenterer en lineup for alle fra vennegjengen til familien, for de som vil slappe av på piknikteppet eller danse på forreste rad.

Grace Jones føyer seg inn i en lineup bestående av band og artister som Massive Attack, Röyksopp, The Specials, Two Door Cinema Club, Cat Power, Jungle og Tom Odell, som sammen med andre norske og internasjonale artister, vil gi alt fra nostalgiske musikkopplevelser til ny og fersk musikk.

PiPfest 2022 foregår fra 16. - 18. juni 2022. Billetter i salg nå!