Selv om flere går på konserter nå så er det tydelig at de største arrangørene selger tomt mens de mindre kjente sliter. Det faktum at mange allerede har kjøpt konsertbilletter før pandemien og fremdeles venter på at disse skal settes opp igjen er også en medvirkende årsak.

Personlig økonomi spiller stor rolle


Høye strømpriser, dyr bensin, økt matvarepris og usikkerhet rundt krigen i Ukraina og påvirker oss. Tidligere dro vi kanskje kredittkortet lettere mens vi nå heller sparer penger enn å låne penger til forbruk som konsertbilletter og kultur.

Det er mange måter å finansiere konsertbilletter


1.Bruke sparepenger - den absolutt beste løsningen.
2. Kjøpe billetter med kredittkort - bra om du kan betale tilbake før den rentefrie perioden er over
3. Låne penger - enten i form av et forbrukslån eller smålån. Velger du denne måten er det viktig at du sammenligner alle alternativ før du låner pengene så du vet du får det billigste lånet.

Vi venter med å kjøpe billetter


Den store usikkerheten rundt konserter har gjort at vi venter lengre før vi kjøper billetter. I Trondheim venter studentene med å kjøpe billetter til dagene før konserten og da er det ofte hos de største artistene. De mellomste og minste arrangørene sliter med å selge ut sier Simen Myrvold ved Samfundet i Trondheim til Aftenposten.

Håp for sommeren


Ifølge en tidligere undersøkelse fra Ticketmaster som ble gjennomført i begynnelsen av pandemien sa hele 40% at de ville være komfortable med å gå på live arrangement med en gang korona restriksjonene ble opphevet. 20% sa da at de ville vente 2 - 5 måneder. Stemmer dette fremdeles kan vi forvente en økning til sommeren om ikke andre faktorer som krigen i Ukraina og økonomisk usikkerhet holder oss tilbake.

Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Låne-penger.com