Foto: Marthe Amanda Vannebo


Etter to singelslipp de siste månedene, er Jonas Brekke nå endelig klar for å utgi debutalbumet Tomorrow’s Avenue. Skriveprosessen var lang og utfordrende, selv om albumet ble til på i underkant av ett år. Pandemi og isolasjon gjorde at inspirasjonen kom i bølgedaler.

- Mine ideer og min motivasjon utvikles og gror best når jeg møter mennesker, observerer, samhandler og hodet overlesses av inspirasjon, sier han.

- Derfor gikk skrivingen av dette albumet litt trått, men jeg er skikkelig fornøyd med resultatet!

Til slutt hadde han åtte låter som representerte han selv. Alt han ser, hva som skjer i drømmene hans og historiene han ønsker å fortelle om gleder, motgang, trøbbel og faenskap (eller «utfordringer» som han sensurerer seg selv med). Alle låtene forteller noe om ham.Brekke startet 2022 med å slippe den åtte minutter lange singelen Nineteen Sixty-Seven. I løpet av februar kom også tittelsporet på skiva, med lekne keys og en Bruce Springsteen & The E Street Band-verdig åpning. Andre høydepunkter, men likeledes utfordrende låter å skrive, er for eksempel Give a Damn, en låt om alt han skulle ønske speilet hadde fortalt til ham da han var yngre, og Let Love Be Love. Sistnevnte handler om hvorfor kjærlighet til tider må være så inderlig vanskelig - hvorfor kan ikke kjærlighet bare være kjærlighet?

Jonas Brekke er født og oppvokst i Trondheim, hvor han fortsatt bor. Til tross for at musikkmiljøet i Trondheim neppe ser på han som en nykommer, er han likevel et nytt bekjentskap på americana-scenen. Hans tidligere erfaringer som trubadur og gitarist i punkband er vanskelig å høre på dette albumet.

I 2019 ga Jonas Brekke ut debutsingelen Tell me why og EP’en HOME, han spilte en rekke konserter og hadde spennende supportjobber for både nasjonale og internasjonale artister. Albumet er produsert av Pål Brekkås og mastret av Magnus Kofoed.