Foto: Johan Malvig

Etter braksuksessen med det spellemannsnominerte første albumet er Spielbergs endelig tilbake. Debutplata fra 2019 ble hyllet av en samlet norsk og internasjonal musikkpresse, og fikk knallanmeldelser fra tunge navn som Pitchfork, The Guardian, NME, The FADER, KERRANG, Stereogum og Musikknyheter.no. Bandet signerer nå med Fysisk Format (Skandinavia) og den britiske labelen Big Scary Monsters (Resten av verden). Samtidig slippes låta "Brother of Mine" i dag!

- For oss er det en ære å signere med BSM og Fysisk Format. Begge lablene har gitt ut musikk som har formet vår musikksmak og inspirert oss på mange måter. Vi er stolte av å være en del av lista av fantastiske band som har sluppet musikk hos dem. Vi deler mange av de samme verdiene, og føler oss veldig komfortable og hjemme. Vår relasjon med Fysisk Format går langt tilbake. Før plateselskapet ble starta var (og er) platebutikken Tiger sjappa for alle kids som var ute etter DIY, punk, hardcore og altrock, deriblant oss! Sier bandet.

- For å feire at vi signerer med BSM/FF så slipper vi ny musikk og skal spille konserter. Etter 2 år med fult fokus på skriving, er det en god følelse å se live-kalenderen fylles opp. Vi gleder oss veldig til å endelig få spille noe av det nye materialet live!

INTERVJU: Spielbergs vil ikke settes i bås

I «Brother of Mine» får vi en klassisk Spielbergs-låt med nostalgi som smerter. Musikalsk hører vi spor av Les Savy Fav, Pinback og Jimmy Eat World. The Get Up Kids og Rumble in Rhodos kan også dras opp. Vi snakker tidløs indie, og Spielbergs viderefører med det sin suksessformel fra debutplata.- Melodien og grunnideen til Brother of Mine har vi jobba med i flere år i bandet. Vi har prøvd mange forskjellige refrenger, broer, arrangementer og jeg veit ikke hva, men det var en tung låt å lage for oss. Nå fikk vi den endelig til å funke på et vis. Den har en litt mørk, spøkelsesaktig stemning som vi liker veldig godt, samtidig med at det er en klassisk Spielbergs-poplåt i bunnen, forteller bandet om låta.

Vokalist Mads Baklien er også tekstforfatter i bandet, og har skrevet denne sangen til sin bror:

- Brother of Mine er som tittelen antyder en sang til storebroren min. Han har alltid passa på meg, og jeg elsker’n.

Mads Baklien, Stian Nettum Brennskag og Christian Løvhaug er gamle travere fra Oslos indiemiljø, og har vært en del av blant annet Team Me, Lukestar, Accidents Never Happen, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Call Vega.

Konserter:

31. mars - Oslo @ Parkteateret
22. april - Trondheim @Lokal Scene
7. mai - Porsgrunn @ R.I.P