Foto: Oddbjørn Steffensen på Koengen i Bergen

Foo Fighters offentliggjorde nyheten natt til lørdag norsk tid, bare timer før bandet skulle spille konsert i Colombia.

Ifølge den colombianske fjernsynsstasjonen Caracol ble Hawkins funnet død på et hotellrom i byen Bogotá fredag.

"Foo Fighters-familien er sønderknust av det tragiske og altfor tidlige tapet av vår kjære Taylor Hawkins. Hans musikalske ånd og smittsomme latter vil leve videre med oss alle for alltid. Våre tanker går til hans kone, barn og familie, og vi ber om at deres privatliv behandles med respekt i denne utenkelige vanskelige tiden", skriver bandet på Instagram:Taylor Hawkins er regnet som en av verdens beste trommeslagere. Han ble med Foo Fighters 1997.

Før han ble med i Foo Fighters var han trommeslager for Alanis Morissette. I 2005 ble han kåret til «Best Rock Drummer» av det britiske trommemagasinet Rhytm.

Etter at den originale Foo Fighters-trommeslageren William Goldsmith forlot bandet under innspillingen av albumet «The Color and the Shape», etter en krangel – måtte Dave Grohl selv spille trommer på plata. Dermed ble Hawkins offisielt med i bandet på Grohl's forespørsel våren 1997.

Grohl refererte til Hawkins som sin beste venn og partner in crime i sin selvbiografi fra 2021, The Storyteller: Tales of Life and Music.

Hawkins etterlater seg kone og tre barn.