CMAT. Foto: Sarah Doyle

Et variert trekløver med smakfulle og sofistikerte poplåter er klare for Tøyenparken i august. Dette er kvalitetspop som vil kle utendørsscener og sommersol. The Switch har i lang tid vært solide leverandører av flotte plater og herlige konsertopplevelser. Amason imponerte nettopp på Rockefeller med pop i verdensklasse.

Margo Price kommer dessverre ikke til Europa i august, på grunn av uforutsette omstendigheter. Hennes plass i Øyas lørdagsprogram overtas av irske CMAT, som i vinter har fått en virkelig god start på karrieren, med førsteplass på salgslistene i Irland.

AMASON (SE)

Amason består av folk kjent fra kjent fra band som Dungen, Liv, Little Majorette, Idiot Wind og Miike Snow. Denne samlingen kvalitetsmusikere debuterte både på scenen og med utgivelser i 2013. Først kom noen singler og en EP. I 2015 ga de ut albumet Sky City, som ble kåra til årets album i Sverige. Oppfølgerne Galaxy og Galaxy II kom i henholdsvis 2019 og 2021.

Sammen lager disse musikerne låter i landskapet mellom pop og softrock. Drowned in Sound har kalt det «hyper-intelligent pop music».

Amason skulle spilt på Øya i både 2020 og i 2021 som av åpenbare årsaker ikke ble noe av. Nå er vi veldig glade for at vi får mulighet til å ønske dem velkommen når Øya endelig er tilbake.

THE SWITCH

Oslo-bandet The Switch har de siste årene gitt ut tre flotte album, Birds of Paradise (2019), Macca/Jawaka (2020) og Macca/Jawaka 2 (2021). Siden forrige gang de spilte i Tøyenparken har de mottatt en Spellemann for The Switch Album fra 2016.

Bandet driver med en sofistikert og uforutsigbar utforsking av elementer fra klassisk pop- og rockhistorie. Resultatet er moderne men med tydelige røtter. De er kjent for sine sterke melodier og gode arrangementer. The Switch fungerer like godt på trange klubbscener som ute i det fri, og låtene deres kommer til passe perfekt i en sommervarm park.CMAT (IE)

Tidligere i år gikk debutalbumet til irske CMAT rett inn på førsteplass i hjemlandet. Artistnavnet til den kommende stjernen som allerede en stund har kalt seg ‘global pop star’ er en forkortelse av Ciara Mary-Alice Thompson. Tidligere har hun gitt ut musikk på egenhånd, og den første fullengderen ser ut til å bli en stor suksess. Skiva If My Wife New I'd Be Dead ble utgitt på AWAL, som også jobber med Øya-aktuelle navn som girl in red, Little Simz og Nick Cave .

Låtene hennes er leken pop med en lett countryestetikk, iblanda små doser humor. Innen sommeren tror vi langt flere nordmenn har åpna øra for de fengende poplåtene.