Den London-baserte produsenten og DJ-en Jamie xx er for mange selve definisjonen av sent 2000-tall, både med bandet The XX og som soloartist. Nå annonseres det at ‘ravenostalgikeren' tar med seg sin karakteristiske vri på house, samplebasert elektronika og britisk klubbmusikk til Sofienbergparken, og headliner PiPfest 2022!

Festivalen har tidligere fått to av sine headlinere avlyst med Robyn og Massive Attack

– Jamie xx er den perfekte headlineren for oss i PiPfest! Låtene og showet vil garantert løfte parken dit hvor vi har savnet den i to år, sier presseansvarlig i PiPfest, Lars Tefre Baade.

Fra bakmann til kritikerrost solokarriere
De fleste ble kjent med James Thomas Smith, alias Jamie xx, som produsent og drivkraft bak alternativsensasjonen The XX, som bergtok en en hel generasjon indiehoder med sin minimalistiske og mørke pop på sent 2000-tall.

Etter en rekke sagnomsuste DJ-sets, såkalte boiler rooms og remixer, lanserte Jamie xx en solokarriere til strålende mottakelse – og kan i dag vise til både flere hundre millioner streams og en unik posisjon blant musikerkritikere og artistkollegaer.Den prisvinnende DJ-en har samarbeidet med artister og band som Drake, Florence + The machine, Tyler The Creator, Radiohead, Young Thug og Adele. For sitt debutalbum fra 2015, In Colour, med hits som Loud Places, I Know There’s Gonna Be (Good Times) ft. Young Thug and Popcaan og All Under One Roof Raving ble Jamie XX nominert til både Grammy og Mercury Awards.

Ravenostalgiker
Jamie xx sin karakteristiske tilnærming til britisk ravekultur og UK Garage har gitt han merkelappen ‘ravenostalgiker’ i flere medier. Den samplebaserte sounden, krydret med steel drums, dyp bass og sofistikerte beats nikker til svette lagerhus på 90-tallet. Samtidig har DJ’en banet vei for et lydbilde som har preget populærmusikken de siste 10 årene.

PiPfest gleder seg til å presentere en av musikkverdens mest toneangivende og respekterte produsenter av elektronisk musikk, som med sitt spektakulære sceneshow kommer til å gi festivalpublikummet en kveld de sent vil glemme.

Et variert festivalprogram for familie og venner
Jamie xx føyer seg inn i en lineup bestående av band og artister som Röyksopp, The Specials, Two Door Cinema Club, Cat Power, Jungle og Tom Odell, som sammen med andre norske og internasjonale artister, vil sørge for sterke festivalopplevelser for både familie og venner i hjertet av Grünerløkka – Sofienbergparken.