Foto: Signe Luksengard

Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil, som til dags dato har over 40 millioner avspillinger på Spotify. Tuvaband er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, multi-instrumentalisten og produsenten Tuva Hellum Marschhäuser.

Tuva har tidligere fått en Spellemanns-nominasjon for albumet ‘I Entered The Void’. Sangen hennes "Irreversible" ble remikset av dub-pioneren Lee "Scratch" Perry. Tuva’s musikk-univers er blitt sammenlignet med artister som Kate Bush, Cocteau Twins og David Lynch. Låtskrivingen blander indie-pop-mystikk, med lett piano-ledet folk, myk og svevende post-rock/shoegaze, og et nøye utformet lyddesign.

Den 8. april slipper Tuvaband singelen ‘Rejuvenate’, fra et nytt album som kommer til høsten. Men du får høre låta først her på Musikknyheter.no.

Neste uke drar Tuva, som nylig flyttet tilbake til Oslo fra Berlin, på Tyskland-turné med 13 konserter i april.Tuva har selv komponert, produsert, mikset, spilt inn, og spilt alle instrumentene utenom trommer (Kenneth Ishak).

- Jeg tok litt inspirasjon fra flere sjangre; når jeg programmerte trommene, prøvde jeg å lage trip hop trommer. Flere av lydene er inspirert av soft shoegaze, samtidig som den ene gitaren er inspirert fra sangen Lazarus (David Bowie), forteller Tuva.

- Under covid-lockdown hørte jeg en del på musikk som føltes berolige de og betryggende. Når jeg lagde teksten om et vennskap skrev jeg fra et perspektiv som jeg ønsket at kunne oppleves som mer; også betryggende for andre, sier hun videre.