Foto: Andra?s Gyo?rgy Varga

Etter spellemannpris og TV-opptreden er The Good The Bad and The Zugly klar for å prøve lykken igjen med nytt album og turné! Deres femte album «Research and Destroy» er ute i dag. Vår anmelder Anne Birgit Kalvik er i ekstase og kliner til med full pott!

Ikke bare står GBZ for helgas soundtrack med sitt nye album, men de byr også på en eksklusiv spilleliste med de raffeste rockelåtene på markedet.

The Good The Bad and The Zugly blir omtalt som redningsmennene av Scandirock! Vi ba derfor bandets trommis, Magne Vannebo, om å sette sammen ukas spilleliste, og selvfølgelig måtte temaet bli Scandirock!

Tidenes beste Scandirock-låter:

Aloha Steve & Danno - Radio Birdman
- Perfekt og legendarisk australsk scandirock. Gitarist Deniz Tek er visstnok både rockestjerne, jagerflypilot OG hjernekirurg. Og ryktet skal også ha det til at karakteren Iceman fra Top Gun er basert på ham. Og vokalist Rob Younger kan matche Iggy Pop any day.

Rub Yer Daddy's Lucky Belly - Nine Pound Hammer
- Det blir sjelden så god stemning på Last Train som når 9P drar i gang traktorrocken sin. Gitarist Blaine Cartwright er selve gallionsfiguren til den gjengse scandirockeren. Tynt, pistrete langt hår med måne på toppen, caps og loslitte, hullete olabukser med kjetting i lomma.

Born With a Tail - Supersuckers
- Tja, hva skal man si? Eddie Spaghetti. Punktum.

Who Will Save Rock n' Roll - The Dictators
- Ikke skandinavisk, men veldig legendarisk. Og obligatorisk. Spilte på Last Train i 1996. Zugly var der. Jeg er misunnelig.

Sonic Reducer - Dead Boys
- Snau tromming og drøyt bra riff. Vokalist Stiv Bators døde visstnok av å bli påkjørt av en 2CV i Paris. Jeg skjønner ikke engang at det er mulig. Det er som å stryke med av å få en hermetikkboks i trynet.

City Slang - Sonic's Rendezvous Band
- Den ultimate scandirocklåta ALLE Hellacopters låter er basert på. Og såklart covret av de på vinylutgaven av andrealbumet Paying The Dues.

Gotta Get Some Action (Now!) - The Hellacopters
- Startskuddet for scandirocken. Og noe av det mest bråkete og bakoversveisfremkallende folk hadde hørt i 1996. Samme året som de spilte på Last Train i Oslo første gang. Som support for The Dictators..

Mr. Suit - New Bomb Turks
- Albeit en coverlåt (av Wire), men FOR en versjon! Tipper kanskje noen spilte av en 7" på feil hastighet og fant ut at det ikke var så dumt.

Surrender - Gluecifer
- Det beste fra to verdener. Bærums stolthet Gluecifer møter popkongene Cheap Trick. Last Train i et nøtteskall.

16 Forever - The Nomads
- Mer garasjerock enn real scandi, men de blir kalt gudfedrene av den elskede og hatede "sjangeren" scandirock. Enda en cover, men igjen sløyere og drøyere enn den originale popmelodien til The Dictators.Bonusspor:
Rob Tyner fra MC5 fremfører balladen Grande Days på "national television" rett før han døde. På autoharpe, med avkutta skinnhansker og verdens råeste sveis..Denne spillelista ble satt sammen i turnébussen på vei til konsert i Stockholm i kveld.

Turné:

08.04.22: Stockholm – Bar Brooklyn
09.04.22: København - Ideal Bar

23.04.22: Oslo – Rockefeller
28.04.22: Bergen – Kvarteret
29.04.22: Stavanger – Tou
30.04.22: Porsgrunn – Sort & Blå Scene