Foto: Isak Jenssen


Hilde Skaar slapp debutsingelen Higher Ground i 2018, og har siden fulgt opp med EP'en The Other Side of Waiting i 2020. Hun ble nominert til «Årets Nykommer» på P3 Gull, Årets Stjerneskudd på by:Larm samt «Årets Pop» og «Årets Gjennombrudd og Gramostipend» på Spellemann. 23-åringen fra Stord vekket også interesse internasjonalt og ble booket til bransjefestivaler som Eurosonic i Nederland. Så gikk verden i lockdown, og da konsertplanene ble lagt på is, ga hun ut den akustiske låtsamlingen Waiting i fjor.

LES OGSÅ: Skal varme opp for Sigrid i Oslo Spektrum

Etter å ha gått gjennom en turbulent tid, hvor det å ventilere gjennom låtskriving har vært viktigere enn noen gang, er SKAAR klar for å gi ut ny musikk. Get Him Away From Me ble skrevet i London sammen med Bjarte de Presno Borthen og er produsert av Mathias Wang. SKAAR forteller at hun tidvis har slitt med angst og panikkanfall, og at det har ført til usikkerhet rundt egen låtskriving. Da hun reiste til London og gikk inn i studio forsvant tvilen med en gang.

- Get Him Away From Me ble til på ti minutter. Jeg skrev bare alt jeg tenkte og alt jeg hadde lyst til å si, og så var den ferdig. Det ga meg trygghet til å stole på egen intuisjon og evner, og inspirerte også til de andre låtene på albumet, sier hun i en pressemelding.

- Jeg har forstått at jeg har hatt stemmer i hodet som har stoppet meg fra å stå opp for meg selv og ta plass. Å skrive de nye låtene har vært min reise til å ta meg selv på alvor. Jeg håper at folk kan høre på låtene mine og få motet til å stå opp for seg selv og følelsene sine selv om det er skummelt.