Spellemann 2021 sendes på NRK1 fredag 22. april kl. 20.05. Slik som tidligere år vil det deles ut Spellemannpriser i noen av kategoriene i NRK sine kanaler i forkant av TV-sendingen. I dag ble årets første Spellemann delt ut på direktesendt radio.

Det var NRK P1 som fikk dele ut den første Spellemannprisen i år. I ettermiddag overrasket de Tønes som er vinneren av kategorien Viser og visepop for utgivelsen «Thilda Bøes legat».

«Det hadde jeg aldri trodd. Wow. Det synes jeg var stas!», var Tønes sin umiddelbare reaksjon da han fikk overrakt prisen direkte på NRK P1 i ettermiddag.Tønes har tidligere vunnet to Spellemannpriser i 2012 i kategoriene «Årets tekstforfatter» og «Årets vise». I 2015 vant han igjen for «Årets vise».

På fredag skal åtte Spellemannpriser deles ut i en live TV-sending fra Sentralen i Oslo. De resterende prisene offentliggjøres i en forhåndsprodusert TV-sending som sendes etter direktesendingen. For å varme opp til Spellemann på fredag spiller NRK P1 kun norsk musikk fra tirsdag til fredag og NRK P3 spiller kun norsk musikk hele fredagen.


De prisene deles ut på direktesendingen fra Sentralen:
Country
RNB / Soul
Gjennombrudd og Gramostipend
Pop
Årets utgivelse
Årets låt
Hederspris
Årets Spellemann

Her er alle de nominerte