Foto: Arne Bru Haug

Til høsten drar en av landets mest karismatiske frontmenn igjen på turné. Denne gangen er han elt alene med flygelet, sine beste sanger og nye låter fra det kommende albumet «Fullmånehymner».

Fullmånehymner er inspirert av mer tid i stillhet og ensomhet enn vi har vært vant til og alle låtene har en relasjon til månen. Første single, "Lev seint, lev sant" slippes fredag 29. april.

– Jeg ville lage musikk som senker pulsen, som er personlig og som kan passe godt inn i høst og vinter, uten å bli melankolsk, sier Janove

– Jeg håper platen inspirerer til ro og refleksjon over seg selv og tilværelsen, plass i livet og verden. Verken mer eller mindre, fortsetter Janove.

Det er første gang i Janoves karriere at han gjør rene pianokonserter.

– Når jeg spiller mine låter alene på flygel håper jeg å komme inn i hodet på publikum og at de kommer inn i mitt. Ærligere og mer nakent kan det ikke bli. Dette er første gang i karrieren at jeg gjør rene pianokonserter uten andre hjelpemidler enn pen lyd, pent lys og mine beste låter i sin reneste form, sier Janove.

– Alt står og dirrer på en nerve som kan vibrere i alle retninger og i mitt drømmescenario blir dette som en andektig seanse, med stemninger og historier, hvor både publikum og jeg forsvinner inn en boble sammen, avslutter han.Billetter til konsertene kommer for salg på fredag kl 09. Albumet "Fullmånehymner" slippes 1. september.

Her spiller Janove i høst:
8. oktober - Olavshallen, Trondheim
15. oktober - Grieghallen, Bergen
16. oktober - Operaen, Oslo