Foto: Julie Hrncirova


Finnes det en kur mot å slutte å tenke på noen? Kanskje det, det var i alle fall et spørsmål Ole Kirkeng stilte seg da «Still on My Mind» ble skrevet.

Han plasserte seg behørig på det norske musikk-kartet da han debuterte med EP-en «Rocking Chair» i 2021, en utgivelse han også ble nominert til Spellemann for.

«Still on My Mind» ble skrevet sommeren 2021, og jobbet frem med ved et kjøkkenbord, på et øvingsrom, og på en spasertur Jernbanetorget og Deichmann bibliotek.

Ole tok med rytmeseksjonen fra debuten – Tor Egil Kreken, Thomas Gallatin (Darling West) og Sander Eriksen (Harald Lassen, Billy Meier) – til Dag Erik Johansen i det legendariske Athletic Sound i Halden, hvor de jobbet frem arrangementet sammen.

Med et up-tempo country funk-drive i kompet, og Sander Eriksens twangy The Byrds-gitar fant de en sound de digget. Deretter strødde Geir Sundstøl sin kosmiske/magiske pedal steel/strengeinstrumenter på det hele. Kirkeng har tidligere blitt sammenlignet med Nick Lowe, som fortsatt er treffende, men nylig avdøde John Prine føles også riktig å nevne.

Resultat ble en up-tempo låt som det er lett å danse til, og muligens heve glasset til? Og kanskje klare å slutte å tenke på akkurat den personen.