Når Bellman aka Arne-Johan Rauan fra Larvik nå slipper sitt femte studioalbum, er det med en ekstrem følelse av tilfredshet og stolthet. Albumet ble til under svært vanskelige forhold på alle måter. Verden var nedstengt og tungsinnet la seg som et klamt og tungt teppe over Rauan, som ønsket å turnere og spille inn låter.

- Det var en vanskelig og frustrerende tid. Alt stoppet opp. Jeg hadde noen låter som jeg ønsket å spille inn, men det var umulig slik verden var på den tiden. Jeg ble deprimert og tungsindig og slet med min mentale balanse. Jeg visste etter hvert at jeg bare måtte gjøre noe med situasjonen.

Det var da han bestemte seg for å bygge sitt eget musikkstudio. For å ha noe å gjøre, og fordi det ikke var mulig for ham å være i Oslo i sitt vante studio grunnet pandemien. Det skulle vise seg å være en kreativ oppvåkning for Bellman, som plutselig fant en helt ny måte å skrive og utvikle låter på.

- Etter at jeg hadde brukt nærmere et halvt år på å bygge studio, begynte jeg å slippe singler. Jeg ønsket bare å få det ut raskt, for så å gå videre med neste låt. Jeg tenkte overhodet ikke på album, og hadde vel i grunn bestemt meg for å kun utgi enkeltlåter fremover.

I løpet av 2021 slapp han fire singler ganske tett.

- Jeg elsket prosessen med å bare spille inn, gi ut, repeat. Det var en forfriskende og samtidig meditativ måte å jobbe med musikk på som jeg aldri har opplevd før. Tidligere har jeg vært opptatt av å «spare» de beste låtene og spre ting utover i tråd med en eller annen vag promoplan. Men nå tenkte jeg bare; fuck it! Nå skal alt ut når det er klart, ingen delay.

Etter hvert satt Bellman på en solid mengde nye låter, og han begynte å se konturene av et album.

- Selv om jeg i senere tid har omfavnet det umiddelbare og intuitive «singellivet», så har jeg alltid elsket albumformatet. Det lå vel alltid i kortene at det skulle komme et nytt album på et eller annet tidspunkt. Tiden måtte bare bli moden.

Og det er den nå. Det nye albumet har fått tittelen Melatonin Chronicles.

- Det har vært en helt fantastisk reise, hvor jeg rett og slett har gjenoppdaget gleden med musikken, og oppdaget helt nye sider ved meg selv, forteller Bellman.

Singer/songwriteren slapp debutalbumet Mainly Mute i 2009, og har siden den gang gitt ut tre album til, The Curse (2010), Melopoiïa (2013) og Morphology (2018).

Bellman har fått spilletid på flere av de viktigste norske radiostasjonene, NRK P3, P1, P13 og P4 Norge, samt på norsk TV. Sangene hans har vært med i TV-reklamer, filmlydspor og TV-serier/dokumentarer. Han er godt kjent på både klubb- og festivalscenene i Norge, så vel som i internasjonale kretser, etter å ha spilt på noen av verdens største musikkfestivaler.