19. november markerer Nordens ukronede popdronning Tove Lo på Sentrum Scene slippet av sitt kommende album på sitt sedvanlig rå, usensurerte og rørende vis!

Svenske Tove Lo vært kjent for sin unikt rå og betroende pop, ofte kalt “grungepop” i mangel på treffende termer. Ebba Tove Elsa Nilsson tok sitt artistnavn allerede som treåring, da bestemoren sammenlignet hennes vilterhet med en gaupe (‘lo’ på svensk). Skrivingen ble en tidlig interesse, med en forkjærlighet for poesi og noveller. Hennes første låt ble til i alder av 11.

Inspirasjonen tok hun fra artister som Lykke Li, Robyn, Charlotte Gainsbourg og Jeff Buckley. Etter årene på musikkgymnas og i band tok hun til seg motet og satset alt ved å gå opp til en talentagent på releasefest – et sjakktrekk som sendte henne til Los Angeles og stjernelåtskriveren og produsenten Max Martin med platekontrakt i lommen.I dag er hun en prisvinnende artist og en Grammy-nominert låtskriver som forblir usensurert, distinkt og merkverdig relaterbar. Siden 2014 og singelen “Habits (Stay High)”, som solgte til multiplatina, har hun bygget en solid fanskare som elsker hennes uhemmede måte å fortolke kjærlighet og forhold på, i alle deres opp- og særlig nedturer. På 2016-albumet “Lady Wood” perfeksjonerte hun en umiskjennelig lyd som bare kan beskrives som intenst dansbar og vidunderlig mørk, med en hang til å ta opp tankevekkende og utfordrende emner forpakket i glimrende pop. Singlene “Cool Girl” og “True Disaster” nådde toppen av de svenske hitlistene og 11. plass på Billboard 200.

Siden da har hun samarbeidet med blant annet Coldplay, Charlie XCX, Duran Duran, Flume og Nick Jonas, samt skrevet låter for Lorde, Icona Pop og Ellie Goulding, med 2019-hitten “Love Me Like You Do”. Samme år kom albumet “Sunshine Kitty”, med en mer lettsindig, mykere lyd som aldri gikk på kompromiss med hennes oppriktige råhet. Sist hørte vi henne på Euphoria-soundtracket med den dunkle discolåten “How Long” og snart er fra Tove Lo atter en gang tilbake med nytt materiale. I sommer blir hun med Dua Lipa på Norges-turnéen “Nostalgia Tour”.

Bli med når Tove Lo letter på sløret for det neste kapittelet i hennes allerede storslåtte karriere!

Billetter i salg via Ticketmaster fredag 6. mai kl. 10.00