Etter to års ufrivillig pandemi-pause, er det igjen klart for musikkfest midt i Oslo sentrum.

Madrugada, Ane Brun og No.4. er alle klare for OBOS på Operataket søndag 21. august.

OBOS på Operataket har blitt arrangert fire ganger tidligere - med stor suksess. Konseptet er som før: En hel dag med toppartister til en svært overkommelig pris.

Tradisjonen tro er konserten en gave til Oslo fra OBOS.

Billettene til årets konsert koster kun 175 kroner, og alle inntektene tilbakeføres som støtte til aktiviteter for barn og unge i byen. Regningen for selve konsertene tar OBOS selv.

Sist gang OBOS på Operataket ble arrangert, gikk overskuddet på over én million kroner til alt fra instrumenter og uniformer til flere av byens korps, til teaterproduksjon og musikkutstyr for musikkglade barn og unge i Oslo.

Om årets artister:

Madrugada

Majestetisk, storslått og episk er ord som er vanskelige å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada.

Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet.

Turneen de la ut på i 2019, ble oppunder 100 konserter lang. Det var et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere.

I 2021 slapp Madrugada «Chimes at Midnight», og mottagelsen av det nye albumet var upåklagelig. Det oste klasse og spilleglede fra et potent og band som fremdeles har mye på hjertet, og fikk topplasseringer på albumlistene i både Norge, Hellas, Tyskland og Sveits.

Bandet var et av de første som fikk lov til å gjennomføre konserter med over tre tusen mennesker i salen på Oslo Spektrum etter pandemien, og når er de altså klare for å spille på Operataket for første gang.


Ane Brun

Ane Brun fra Molde har siden debutalbumet i 2003 bygget seg en karriere som står som en bauta i norsk musikk.

Hun har vunnet to Spellemannpriser for Årets kvinnelige artist, samt Årets hit i 2005 med Madrugada-samarbeidet «Lift Me». Ane Brun er også et stort navn utenfor Norge, særlig i Sverige, der hun har bodd store deler av sitt voksne liv. Flere ganger har hun blitt nominert til svenskenes Grammis, og sist vant hun hele to priser der for abumene «After the Great Storm» og «How Beauty Holds the Hand of Sorrow», som ble sluppet i 2020.

Brun har spilt på scener og festivaler over hele Europa, turnert med Peter Gabriel, og hatt musikk i store internasjonale filmer og TV-serier.

Under pandemien inviterte hun fans fra hele verden inn via nettet, og ga dem akustiske framføringer av nye låter. For tiden jobber Ane med å oversette flere av sine store hits til morsmålet.

No 4

Oslo-bandet No. 4, består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek. Bandet har gått gradene fra intimkonserter for venners venner via støvete klubbscener og Rockefeller til hovedscenen på Øyafestivalen og nylig Oslo Spektrum! Med tre Spellemann-nominerte album og over 35 millioner Spotify-streams, har de befestet posisjonen sin som et av Norges mest populære og elskede band.

Med sanger som "Lite og stort", "Alt feil", "Låst" og "Farlig" har No. 4 vært soundtracket til hverdag og fest for tusenvis av mennesker, og når bandet spiller live er konsertene preget av allsang, dans og elektrisk stemning i luften.
"I begynnelsen hadde folk en tendens til å tenke at vi var tre søte jenter med fele og kassegitar," sier gitarist og vokalist Ingeborg Marie Mohn. "Men vi merket allerede fra starten at de som kom på konsert sang med fra første låt og ville ha dans og fest, så det har jo blitt sånn at vi drar på mer og mer hver gang, med mer lys, gjester, laser og konfetti». Det er altså bare å glede seg til denne gjengen inntar scenen på Operataket 21. august!

Billettene legges ut for salg 20. mai