Foto: Anne Valeur

Insomniac Bears slipper "See You In Court", den første singelen fra det kommende debutalbumet, fredag 13. mai. Du hører den på Musikknyheter.no allerede i dag!

«See You in Court” er første låt ut i en serie av utgivelser som leder opp til debutalbumet som kommer ut 9. september på plateselskapet Fysisk Format.

Til tross for å stå bak noen av 00-tallets beste indie utgivelser med band som Rumble in Rhodos, Team Me, Lukestar, Snöras, Magnus Moriarty og Krokofant, så ofrer Insomniac Bears aldri et perfekt pop hook til fordel for eksentrisitet. Etter to flotte EP-utgivelser har gruppa prikket inn toppformen og ferdigstilt sin første langspiller. På debuten holder de ikke tilbake noen ting og byr på gruppas mest uttrykksfulle låtskriving og vidstrakte produksjon så langt.

Insomniac Bears er består av multi-intstrumentalist og produsent Marius Ergo (Lukestar, Kaospilot & Snöras), Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland, Team Me-frontfigur og låtskriver Marius Drogsås Hagen og låtskriver/fiolinist Magnus Moriarty. De har nå også inkludert Axel Skalstad (Krokofant ++) som fast medlem i bandet.«See You in Court” etter sin hyllest til de bemerkelsesverdige temamelodiene i 90-talls rettsdramaer og krimserier som L.A Law, Murder One og N.Y.P.D Blue. Musikken til alle disse seriene ble neppe tilfeldig skrevet av komponisten Mike Post, og inneholder en unik blanding av samtidens popmusikk. Produsent og kapellmester Marius Ergo går tilbake til barndommen og denne estetikken når han gyver løs med umiddelbare hooks, gigantiske trommer og elementer fra klassisk musikk i sitt arbeid. Låta er autentisk og oppløftende hele veien gjennom med høy energi og overraskelsesmoment. Du kan høre triumferende feler fra Magnus Moriarty blande seg på utsøkt vis sammen med Axel Skalstads progressive og jazza villmannstrommer. På toppen finner vi vokalist Thomas Bratlie som forteller sin historie med et vidt stemmespekter og refrenger som slår som tidevannsbølger. Teksten er mørk, konfliktfylt og sørgmodig, men samtidig spenstig og kampklar. Noe som gir denne fengende låta et parallelt univers som eksisterer side om side med det musikalske narrativet.

Insomniac Bears, eller «bjønna» som de kaller seg internt, har siden starten jobbet seg frem mot et uttrykk som er fritt, dynamisk og suggerende. Deres musikalske univers viser en sulten gruppe som elegant balanserer på hverandres respektive fortider, men også på den nye energien som oppstår når de de lager musikk sammen. De er alltid på jakt etter å utforske nye idéer og ærgjerrige arrangementer, men denne gangen har de dykket dypere og flyttet grensene for hva som utgjør rammeverket av dette eksplosive kollektivet.