Det er det Altabaserte death metal-bandet Féleth som gikk seirende ut av bandkonkurransen til Posten og Tons Of Rock.

– Nei altså, å komme fra våre små scener og mindre spillejobber her i kalde nord, til den største rock- og metalfestivalen i landet – med mange av våre barndomsfavoritter på plakaten er ganske sinnsykt. Det er et par guttedrømmer som går i oppfyllelse der, sier Espen Dagenborg, vokalist i Féleth.

Med over 200 innsendte bidrag, konkurrerte ti finalister om den siste plassen på plakaten til Tons Of Rock. Féleth gikk av med flest stemmer i konkurransen, og skal dele scene med band som Iron Maiden, Deep Purple, Bring Me The Horizon og Opeth.

Når 80 000 rockefans samles på Ekebergsletta 23. - 25. juni, blir det dermed en unik mulighet for Féleth til å vise frem musikken sin for et bredt publikum. Bandet debuterte med albumet Depravity i 2020, etter å ha gitt ut en strøm av singler og EP-er siden 2017.

– Publikum burde bare gjøre seg klare for latter, gråt og dans. Det blir fette heavy, mye melodiøst og en god del seige neseknekker-riff og imellom låtene blir det fortreffelig nord-norsk dreven standup. Enten går det til helvete, ellers går det over!, forteller Dagenborg om hva publikum kan forvente av konserten.
Komplett program

Med Féleth på plakaten er programmet for det som blir tidenes største festival i Norge komplett.

– Vi er utrolig fornøyde med årets program, og gleder oss til å presentere både bredde og legendariske, internasjonale navn for et sultent rockepublikum. Tons Of Rock 2022 kommer til å bli en ekte folkefest, sier pressekontakt i Tons Of Rock, Lars Tefre Baade.