Foto: Karl Joakim Wisløff


Doubt er første singel fra den nye duoen Wisløff/Angelskår. Duoen består av bassisten og multiinstrumentalisten Karl-Joakim Wisløff (Orango, Ila Auto, Oddgeir Berg Trio) og vokalisten og låtskriveren Pål Angelskår fra Minor Majority.

Låten er en klassisk popsang i de fleste betydninger av ordet. Den er 3 minutter lang og et ekko av og en hyllest til sekstitallets uskyldsrene happy/sad lovesongs. Musikken er skrevet av Karl-Joakim Wisløff, teksten av Pål Angelskår. De to har også fått med seg Thom Hell på tangenter og slide gitar og Erland Dahlen på trommer og perkusjon.
Doubt er første singel fra duoens debutalbum Nothing Ages Quite Like Happiness som slippes i oktober.

- Musikken ble skrevet i stua, hjemme på en gammel klassisk gitar. Ideen var å skrive en låt som kunne fungere bare ved å spilles på gitar uten behov for mange instrumenter og en stor produksjon. Jeg ble inspirert til å skrive denne låta etter at Pål Angelskår hadde gitt meg positiv tilbakemelding på noen låtskisser jeg hadde laget tidligere. Følelsen i nuet og i omgivelsene er med å sette stemningen, så jeg prøver alltid å lage noe i forskjellige rom hjemme eller setter meg ut på trammen. Da jeg skrev "Doubt" var jeg et ganske positivt sted, noe som speiles i melodien, forteller Karl-Joakim Wisløff.

- "Doubt" er en relativt rask låt, med en tekst som får en til å tenke litt ekstra. Jeg likte umiddelbart teksten Pål skrev og den gav låta mer tyngde, slik jeg ser det. Thom Hell og Erland Dahlen tilførte masse ekstra driv og et stort lag musikalitet som vi selvfølgelig valgte å ta med, selv om låta var litt nedpå med kun gitar og vokal helt i starten.

Pål Angelskår forteller følgende om låten:

- Karl-Joakim er en multiinstrumentalist som jeg har spilt med ved flere anledninger, han var bassist på mine to soloplater og han har bidratt med tangenter på to Minor Majority-innspillinger. På en spillejobb i Melsomvik viste han meg noen låtskisser han hadde liggende. "Doubt" var en av disse. Jeg synes ikke at det lød som en skisse i det hele tatt, snarere som en ferdig låt. Karl-Joakim er ikke vant til å skrive tekster, så han spurte om jeg kunne tenke meg å hjelpe ham med det. Låta var glad og selvsikker, så da forsøkte jeg å lage en tekst som var det motsatte – sår og usikker.

- Låta slik den fremstår i dag, har vi arbeidet frem i studio over noe tid, men kassegitaren i bunn er fra demoen til Karl-Joakim. Både Karl-Joakim og jeg har en forkjærlighet for den mer hudløse grenen av popband fra sekstitallet, og i særdeleshet for The Zombies. Vi har forsøkt å strekke oss mot deres popunivers på denne låta.