De fleste band som starter opp kommer aldri ut av kjelleren sin. Av de som gjør det har få suksess og veldig få opplever å få en # 1 hit. Å ha stor suksess over mange år og lande flere hits underveis, det er like sjeldent som hønetenner. Derfor er det all grunn til å markere at Bigbang har eksistert i 30 år.

Det tok noen år før det satt som det skulle, men fra albumet «Electric Psalmbook» i 1999 og ikke minst «Clouds Rolling By» i 2000 med signaturlåta «Girl in Oslo», har Bigbang levert en solid rekke med lovpriste album og hitlåter. Helt siden 90-tallet har bandet, i sine skiftende konstellasjoner, vært en del av selve fundament i norsk rock.

Derfor må 30 år markeres, først og fremst ved å se fremover. Flere nye låter er på gang og vil dukke opp utover sommeren og høsten.

Et jubileum er også en anledning til å ta en titt bakover. Om du befinner deg i hovedstaden eller har muligheten til å ta turen så kan du også få oppleve noe helt spesielt.

Gjennom fem kvelder, fra tirsdag 16. til og med lørdag 20. august, fremfører Bigbang fem, kanskje seks av sine klassiske album i sin helhet live på Parkteatret i Oslo . Ikke bare dedikeres en hel kveld hver til Waxed, Electric Psalmbook, Clouds Rolling By, Frontside Rock´n´Roll og Poetic Terrorism, det skjer med den autentiske versjonen av Bigbang, med den besetningen som eksisterte da albumet ble spilt inn. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid for dette skjer ikke igjen.


Tirsdag 16. august
Waxed
Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Christer Engen

Christer og jeg møttes på Forsøksgym, vi kom begge fra tykon-familier hvis det er mulig i norsk musikk sammenheng, men var også dypt inni hard-core straight Edge musikk. Erik kom fra Beatles og 60´s pop. ca 50 folk i Oslo skjønnte noe av hva vi drev på med i 92-93 i California hvor vi også turnerte under arbeidsuka på FGO var denne musikken vanlig. Mye Bob Mould, noe DeLillos og litt soul. Høydepunkt ... Christers trommeintro på Little cloud
-Øystein Greni


Onsdag 17. August
Electric Psalmbook

Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Martin Horntveth

Bandet var oppløst, folk måtte tjene spenn, jeg ville dokumentere bandet og låtene for ettertida... denne plata skulle være det siste vi gjorde.... prosessen var ganske vanskelig, vi fikk mye hjelp fra venner og familie. Jeg husker jeg tenkte mye på at låtene måtte være sterkere i klassisk forstand enn på Waxed som var mye friere. Høydepunkt : Wildbird og Knut Schreiners gitar solo på Long Distance Man.
-Øystein GreniTorsdag 18. august
Clouds Rolling By

Besetning: Øystein Greni, Nikolai Eilertsen, Karim Sayed, Olaf Olsen

Denne ble spilt inn midt i alt kaoset som oppstår når man plutselig får suksess, Olaf fikk sparken midt oppi det hele, Karim kom inn... vi turnerte hele tiden , men rakk å dra ned til Halden mellom slagene. Jeg husker ingen trodde Girl in Oslo kunne bli en singel eller hit, men aller første gangen vi spilte den LIVE (Strand Hotell Fevik sommer 1999) var den umiddelbare responsen fra felten ikke til å ta feil av. Høydepunkt "Street Parade" og trommegrooven på «To The Mountains"
-Øystein Greni

Fredag 19. August
Frontside Rock´n´Roll 2002/Edendale 2009

Besetning: Øystein Greni, Nikolai Eilertsen, Olaf Olsen


Edendale : Isabel, Swedish Television... Play Louder.. vi bor i USA og har prøvd hardt å få det til der med turnering, schmoozing og småbarnsfamilier, mye jobb, prøver litt for hardt, Niko kommer tilbake til Innspilling i Sound City og plata blir veldig fin dramatiske liv og omstendigheter til tross. Høydepunkter : Lyden... veldig flott produksjon av Greg Richling og Bryan Cook.. trommene på Isabel...
-Øystein Greni

Lørdag 20. august
Poetic Terrorism 2005

Besetning; Olaf Olsen, Erik Tresselt. Øystein Greni

Alle hadde fått barn, Niko sluttet i bandet for å gjøre sine egne ting, Erik kom tilbake etter hard trygling fra min side. Live albumet hadde gjort det bra, vi var gira på å flytte til California... Høydepunkt : Saturn Freeway.
-Øystein Greni

Billettsalget starter 17. juni klokken 10:00 via Ticketmaster.no