Foto: Krissy Mary

Øyafestivalens intime scene Biblioteket skal inneholde samtaler, litteratur og andre typer innhold. I tillegg skal åtte svært lovende navn få vise seg fram.

- Dette er noen av de unge artistene vi har stor tro på akkurat nå. Vi anbefaler å stikke innom Biblioteket for å sjekke ut artister vi håper er klare for våre hovedscener om ett, to eller tre års tid, skriver Øya.

Ea Othilde / Hammok / Kode.59 / Krissy Mary / Maud / A Million Pineapples / Rosa Faenskap / Philip Wiese


ONSDAG 10. AUGUST

Krissy Mary

Krissy Mary (også kjent som Kristine Marie Aasvang) er nå klar med sitt første soloalbum. Førstesingelen Don't Lead My Legs ble sluppet fredag 13. mai på artistens eget label, Feme Sole. Feme Sole er også tittelen på debutalbumet som slippes på senhøsten 2022. Det kommende albumet er innspilt, mikset og co-produsert av Anders Møller (Ulver, Kåre & the Cavemen, Euroboys, Turbonegro) og mastret av Stephen Marcussen (Gillian Welch, David Rawlings, The Rolling Stones). Krissy Mary har jobbet med vokal som kunstuttrykk i flere år, både gjennom sin kunstutdannelse og i en rekke bandsammenhenger som, The Secret Sound of Dreamwalkers, the Harvey Steel show og Torgeir Waldemar. Hun har også bidratt på mange plateinnspillinger med Minor Majority, Unnveig Aas, the Devil and the Almighty Blues, Louien og Signe Marie Rustad og mange andre.

Kode.59

Kode.59 er en rapgruppe fra Etterstad i Oslo, bestående av tre personer (Thanu, Dumoonde og Galle). De startet under korona med sin trap- og R&B-inspirerte musikk, og et ønske om å lage musikk som ville bringe sammen alle typer mennesker. De ga ut sommermixtapen Summer of 59 20. mai. Samme måned spilte de med Undergrunn på Sentrum Scene. Nå har sommeren kommet, og Kode.59 er klare for å vise hva de er laget av.


TORSDAG 11. AUGUST

Philip Wiese

Philip Wiese sluttet med musikk nesten over natta. Etter flere år på jazzlinja i Trondheim gav han opp alt, og begynte å løpe. Han løp fort og langt, men han løp aldri helt fra gitaren, og da han til slutt plukket den opp igjen laget han såre og gripende poplåter med luftige produksjoner og tydelige hint til artister som Frank Ocean, The Beatles, James Blake og Kendrick Lamar. Frem til i dag har Philip Wiese vært et ubeskrevet blad i det norske musikklandsskapet, men han er langt fra uerfaren. Som gitarist og medlem i bandet til Emilie Nicolas har han blant annet spilt i Operaen og med landets fremste orkester KORK. Philip Wiese er født og oppvokst i Oslo. Etter år på leting etter sin egen stemme, med låtskriving, prøving, feiling, og oppbygging av selvtillit, han endelig klar for å gå ut av rollen som bakmann, og inn i den mer fremskutte rollen som artist i eget navn. Ciao Papa er hans første album som ble utgitt i januar 2022 hvor det ikke er vanskelig å finne den røde tråden – jakten på en farsfigur, de nære relasjoner og et ønske om å bli sett.


Maud

Bak pseudonymet Maud står den nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i himmelske synther, mørke beats, og prosessert vokal, sluker Bodø-artisten Maud deg langt inn i en drømmeverden av elektronisk pop. I fjor slapp hun sitt selvproduserte- og selvtitulerte debutalbum som mottok svært gode anmeldelser i både britisk, australsk og amerikansk musikkpresse. Med sin andre singelutgivelse Bad Things landet hun forsiden på Deezers spilleliste ‘New Electronic’. Flere av singlene på albumet fikk også spilletid på radiostasjoner som NRK P3, Radio Nova, RadiOrakel og Amazing Radio (UK). Nå er artisten aktuell med sin nye EP In My Haven. Den første singelen Everything I Do ble listet på NRK P3.


FREDAG 12. AUGUST

A Million Pineapples

Tromsø-kvintetten A Million Pineapples spiller melodisk, catchy og energisk indiepop, og kommer som et friskt pust fra nord. Bandet er kjent for sitt livlige liveshow, fullt av fengende og lekne låter inspirert av fruktens finurlige utseende og smak. De siste årene har de overbevist både publikum og kritikere med sine konserter. Høsten 2021 slapp bandet sitt debutalbum Storyteller. I forbindelse med dette signerte de avtale med FKP Scorpio og reiste på en omfattende Norgesturné! Sammen med det Spellemannpris-vinnende bandet Team Me slapp de i forkant av albumet låta Crowd in the Middle. Dette spennende samarbeidet er det bare å følge med på videre!

Ea Othilde

I januar imponerte 17 år gamle Ea Othilde indieentusiaster over hele verden med sin første singel Back to You. Sangen ble blant annet plukket ut til Tidals offisielle Rising-spillelister og inkludert i Dummy Magazine’s ‘Best New Artists’. På hjemmebane fanget sangen NRK P3 sin oppmerksomhet, som kåret Ea Othilde til Månedens Urørt i mars. Da Ea Othilde slapp debut-EPen sin 'How I'd Like It To Fade' i april mottok hun svært gode anmeldelser i blant annet Stavanger Aftenblad, ble kåret til Månedens Debutant i STOFF Magasin og ble lagt til i en rekke offisielle Spotify og Tidal-lister. Flere av låtene har også sirkulert i indie-kroker rundt om på det store internettet, blant annet i spillelistene til velkjente, musikalske influencere som Alex Rainbird, Indie Folk Central og BIRP!.


LØRDAG 13. AUGUST

Hammok

Hammok er en Oslo-basert hardcoretrio. Våren 2020 gikk Hammok inn for å endelig begynne å lage ny musikk igjen. Etter lang tids leting etter den perfekte vokalisten var gitarist Tobias Osland lei av å vente, og tok saken i egne hender. I en tid der verden brått ble snudd på hodet, følte Tobias at han hadde en grunn til å rope. Noe å komme med. Bandet henter mye inspirasjon fra post punk, indie, post-rock og metal, alt de har forgudet i en evighet. De leter også etter mønstre og regler som de kan bryte og utfordre. Hvorfor ikke hente attitude fra hiphop eller erstatte gitar med synth? Hvorfor ikke bruke autotune og kjøre et riff baklengs, når vi har verktøyene til det? Dette er tanker bandet har når de skriver og produserer låtene sine, en prosess som for Hammok går hånd i hånd.


Rosa Faenskap

Hvem er ROSA FAENSKAP? Hva er ROSA FAENSKAP? Hvorfor er FAENSKAPEN ROSA? ROSA FAENSKAP er en kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen. I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron står ROSA FAENSKAP som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer. ROSA FAENSKAP blander uttrykk fra black metal, post-rock og hardcore punk. Lydbildet er massivt, til tross for at bandet bare består av tre medlemmer. De bytter ut liksminken og svettelukten fra svartmetallen med eyeliner og sukkerspinn. De kombinerer hardttreffende, raske trommer med tung og melodiøs bass, omfavnet av en drømmende lydvegg fra gitaren. Bandet blander det styggeste og det vakreste musikkverdenen har å by på, i en heksegryte som smaker like søtt som den smaker vederstyggelig. ROSA FAENSKAP skal etter deres beste evne drive svartmetall-purister til vanvidd, og skal se hell’a good ut mens de gjør det.