Foto: Johan Malvik

Spielbergs er i dag ute med femte og siste singel før det kommende andrealbumet.

De foregående singlene har fått massiv respons i internasjonal presse, med oppslag i Stereogum, NME, Line of Best Fit, Brooklyn Vegan, Kerrang, Consequence og Upset Magazine, tillegg til Musikknyheter.no her hjemme. «New Year's Resolution» er ute i dag.Spielbergs etablerte seg raskt som et tilfluktssted for likesinnede som søkte etter musikk å kjenne igjen seg selv i med lyd som smeltet sammen indie-rock, post-rock, punk og ekko av 90-talls emo krydra med melankolske og nostaligiske tekster. Dette viste seg å ressonere lang utenfor Oslo og Norges grenser. Musikken deres ble en måte å rømme på, et sted å gå seg vill. Når deres andre album Vestli nå kommer til syne, kan det være en overraskelse å høre bandet fokusere oppmerksomheten på følelsen av å være fanget. Den fangenskapsfølelsen kan være geografisk eller av følelser, men uansett, sangene som utgjør Vestli, skjærer ut en vei brolagt av tvil, isolasjon og frykt.

Vokalist Mads forteller om låta:

- Når mister man kontrollen over noe? The New Year’s Resolution handler om det punktet der du stopper opp og lurer på om hvis du tar et skritt til i den retningen du beveger deg i, så er det ingen vei tilbake. Du har ødelagt alt og kommer til å miste alle du er glad i og alt du har jobba for. Men så tar du det skrittet likevel. Og så går det bra. Det får ingen konsekvenser, du ødela ikke alt. Så tar du et skritt til.

LES OGSÅ: Spielbergs vil ikke settes i bås

Mads Baklien, Stian Nettum Brennskag og Christian Løvhaug er gamle travere fra Oslos indiemiljø, og har vært en del av blant annet Team Me, Lukestar, Accidents Never Happen, Magnus Moriarty, Truls & The Trees og Call Vega. Med Spielbergs fant de sammen i sin elsk for nostalgisk emosjonell indierock.

Nå er også endel turnédatoer klare! Stor turné i Europa og Skandinavia. Resten av Skandinavia/Norge-datoene bekreftes i august.

Her de foreløpig bekrefta datoene:

Sept 15 - Hamburg, DE - Astra Stube
Sept 16 - Berlin, DE - Lost Evenings Fest
Sept 17 - Nurnberg, DE - Club Stereo
Sept 18 - Jena, DE - Rosenkeller
Sept 22 - Norwich, UK - Voodoo Daddys
Sept 23 - Nottingham, UK - The Black Prince
Sept 24 - Glasgow, UK - Hug and Pint
Sept 26 - Southampton, UK - Heartbreakers
Sept 27 - Brighton, UK - Prince Albert
Sept 28 - Bristol, UK - The Lanes
Sept 30 - Manchester, UK - 33 Oldham St
Oct 1 - London, UK - Old Blue Last

Oct 28 - Oslo, NO - Vaterland
Oct 29 - Trondheim, NO - Trykkeriet
Nov 3 - Bergen, NO - Kulturhuset
Nov 4 - Stavanger, NO - Folken
Nov 5 - TBA, NO - TBA

Nov 16 - Stockholm, SE - Bar Brooklyn
Nov 17 - Gothenburg, SE - Skjul Fyra Sex
Nov 18 - Copenhagen, DK - Rahuset
Nov 19 - Malmo, SE - Medley

Singelen New Year's Resoultion slippes onsdag 3. august på Fysisk Format (Skandinavia) og den britiske labelen Big Scary Monsters (Resten av verden).

Plata "Vestli" slippes 19. august.