Foto: Dean Chalkley


Suede gir ut singelen «15 Again», som er hentet fra deres kommende studioalbum «Autofiction». Den bliir beskrevet som "en sang om å bli forelsket i livet for første gang" av vokalist og frontfigur Brett Anderson.Bandet, som spiller på Øyafestivalen 12. august, gjør seg klare til å slippe sitt niende studioalbum 16. september 2022.

Suede bestemte seg for å gå tilbake til det grunnleggende, trekk som minner om deres mest formative dager. Mens de skrev sangene som skulle utgjøre albumet, dro Brett Anderson, Mat Osman, Simon Gilbert, Richard Oakes og Neil Codling til et øvingsstudio i det øde Kings Cross for å samle trådene, pusle på sitt eget utstyr, rigge opp og begynne å spille. Albumet ble spilt inn live i Konk Studios i Nord-London, der de slo seg sammen med deres mangeårige samarbeidspartner Ed Buller. Ed jobbet først med bandet og produserte deres debutsingel 'The Drowners', som har 30-årsjubileum i år.

«The album has a natural freshness, it's where we want to be», forteller Brett Anderson. Og der Suede ønsker å være er på en måte det samme stedet som de var da de begynte for 30 år siden – en gruppe mennesker som lever av den rå følelsen av å lage musikk sammen i et rom. Denne naturlige friskheten kan høres på nytt i «15 Again». «When we were rehearsing and writing this record it was this sheer, physical rush. That thing where you're hanging on for dear life», legger bassist Mat Osman til.

Suede vil fremføre en serie med helt spesielle «Autofiction»-liveshow i september og oktober 2022, på noen av Storbritannias og Europas mest intime arenaer. Etter to netter på Londons Electric Ballroom, som ble utsolgt på tjue sekunder etter kunngjøringen av det nye albumet, vil Suede fremføre albumet i sin helhet på utvalgte arenaer over hele Europa etter en rekke konserter i butikker og signeringsopptredener i britiske platebutikker i september.

Fotogalleri: Terje Dokken