Foto: Paal Audestad


28 år; en tredel av et liv, har gått siden Terje, Tollak og Hans Egil møttes på øving med Skambankt for første gang, en lørdag i 1994 i anledningen en spontanbooket festivaljobb på den lokale rockeklubben.

Siden har de gått fra å være en umoden, lokal liten punketrio til å bli et av landets mest hardtarbeidende og solide fem-manns rockeorkester, utvidet med Børge og Jonny.

Skambankt har turnert mer enn de selv husker, spilt på alle de største festivalene, og er et av få norske band som har blitt invitert til å spille på Roskilde tre ganger.

Men alt har en ende, og etter 10 album-utgivelser, etter at de har gjort 10 ganger mer enn det de i utgangspunktet så for seg, nærmer det seg slutten for kvintetten fra Jæren. I september legger bandet ut på sin siste turné som avsluttes med en «Grand Finale» på DNB Arena, fredag 4. november.

GJESTEARTISTER

Med seg på avskjedsfesten har Skambankt fått med seg et knippe solide gjesteartister, både kjente og mindre kjente. Felles for dem alle er at de har en historie sammen med bandet. Prepple Houmb kommer , Åge Aleksandersen kommer, Rune Nilson kommer og Harald Harestad (Kåte Klør), for å nevne noen.

I tillegg har det nye rockehåpet fra Stavanger, The Doomsday Party, sagt ja til å varme opp!

SISTE MUSIKKVIDEO

For å markere begivenheten slipper Skambankt nå også sin aller siste musikkvideo.

Videoen tilhører låten «Plan A» og er fra bandets siste album «Ti», en type «flue på veggen»-video, filmet i Ocean Sound Studio på Giske.«Plan A» er en klassisk storslått Skambankt-ballade. Den er melankolsk og vemodig, to ord som også kan beskrive følelsene av et 28 år gammelt forhold som tar slutt, selv om man skilles som venner.

Skambankt uttaler:

«Vi er evig takknemlige for alle dere som har fulgt oss i alle disse årene. Til alle som har kjøpt album, konsertbilletter og streamet musikken vår. Takk til dere som har gitt oss så uendelig mange gode konsertminner. Nå gleder vi oss sykt til å se dere en siste gang og avslutte dette på en skikkelig måte.»

Avsluttende turne:

26 aug. - Hammerfest - Hammerfestival/Slakteriet
2. sept – Stavanger – Folken
10. sept – Tromsø – Driv
16. sept – Bergen - NHH
17. sept – Ålesund - Terminalen
23. sept – Grimstad – BlueBox
24. sept – Moss - Verket
30. sept – Skien - Parkbiografen
1. okt – Oslo – Rockefeller
7. okt – Kristiansund – Kulturfabrikken
8. okt – Trondheim – Byscenen
14. okt – Bodø - Svømmehallen
15. okt – Fredrikstad - Gamlebyen Kulturhus
21. okt – Kristiansand – Kick
20. okt – Oslo John Dee (ekstra konsert)
28. okt – Stord - Samfen
29. okt – Haugesund – Høvleriet
4. nov - Stavanger – DNB Arena