Godspeed You! Black Emperor til Bergen, Stavanger og Kristiansand i april 2023!

I går kunne vi fortelle at GY!BE kommer til Oslo neste år. I dag bekrefter postrock-legendene at kommer til totalt fire norske byer!

De norske datoer:
25/4 - Oslo - Sentrum Scene
27/4 - Bergen - USF Verftet
28/4 - Stavanger - Folken
29/4 - Kristiansand - Kick

Lydarkitektene fra Montreal er post-rockens største band og har siden midten av 90-tallet tryllebundet publikum med unike konserter. Massive, komplekse og likevel innbydende lydbilder blir akkompagnert av live 16mm visuals. Dette blir en ypperlig konsertopplevelse!

På midten av 90-tallet dukket begrebet post-rock opp om musikk spillet med noe som ligner en rock instrumentering, men som er noe helt annet enn tradisjonell rock. Post-rocken utforsker tekstur og klang løsrevet fra tradisjonelle sangstrukturer og canadiske Godspeed You! Black Emperor er siden debutalbumet i 1997 sjangerens ypperste representanter.

Godspeed You! Black Emperor ble dannet i 1994 av Efrim Menuck, Mike Moya og Mauro Pezzente, som fremdeles utgjør kjernen i kollektivet. I fjor slapp de albumet G_d's Pee at State's End!, som har fått kjempekritikker.

Konserter med gruppen, som teller hele 8 medlemmer på scenen, er unike og ledsages af visuals mikset live av 16 mm film, projiseret fra flere filmfremvisere.