Foto: Gunnar Knutsen

Orango slipper albumet «Mohican» 7. oktober, bandets åttende album. – I likhet med Orangos tidligere utgivelser, hinter albumtittelen både hit og dit. Det får du finne ut av selv. Det som er sikkert, er at trioen med Mohican lover at de kommer sitt aller beste album til nå. De ti låtene parrer låtteft, overskudd,groove og go’ stemning, toppet med vokalharmoniene trioen roses for.

Første singel «Running out of Reason» i dag og Musikknyheter.no kjører en eksklusiv premiere på musikkvideoen.

Orango har finpusset og perfeksjonert sitt særegne rockebrygg for hvert eneste album, og live skuffer bandet aldri!- Running Out Of Reason representerer vel egentlig essensen i den mer poppa delen av Orango-katalogen; 12-strengs Rickenbacker-gitarer, romslig lydbilde, små-catchy refreng og west coast-aktige vokalharmonier på toppen. Dette er nok en av de låtene på det nye albumet som vi koste oss mest med, både under øvinger, innspilling og i det hele tatt, forteller Helge Bredeli Kanck til Musikknyheter.no

- Teksten er jo ikke nødvendigvis bare sol og sommer, med soundet er definitivt det. I alle fall i våre ører. Låta var også en fin anledning til å bringe eks-bassist Karl-Joachim Wisløff tilbake i studio for å traktere hammonorgelet.

- Vi tar ikke dette med musikkvideoer så innmari høytidelig egentlig, men denne gangen ble vi litt gira. Låta ga noen klare føringer, i alle fall for oss og videomaker Gunnar Knutsen/Tumblewine Films; det måtte blant annet bli vintage-performance i verksted-låven til Trond (trommis) og litt bilkjøring på landevei i solskinn og sterkt motlys. Sånne ting. Masse trygge klisjeer og topp stemning. Hallvard (bassist) synes at a capella-seansen på låvebrua rundt en gammel doo wop-mikrofon var skikkelig klam, men vi andre ble ikke like flaue, og presset på for at den sekvensen også skulle med. Både låta og videoen oppleves i alle fall i mitt hode som et uttrykk for ekte band-harmoni, noe som også preget innspillingen av hele Mohican-skiva, forteller han videre.

Kommende konserter:

07.10 – Big Dipper, Oslo (in store)
29.10 – Rocktober, Jessheim (festival)
04.11 – Den Arktiske Hovedscenen, Salt, Oslo
05.11 – Stasjonen, Tønsberg