21. oktober slippes Thomas Dybdahls tre første album i et svært eksklusivt bokssett med mye ekstra innhold i et veldig begrenset opplag på kun 200 eksemplarer.

Dybdahl slo gjennom med et brak i 2002 med det meget kritikerroste debutalbumet ...That Great October Sound, førsteopplaget ble utsolgt på én dag, singlen «From Grace» ble en stor radiohit og albumet ble året etter. belønnet med både Alarmprisen, Spellemannprisen og Edvardprisen.

Andre del av oktobertrilogien var Stray Dogs fra 2003, som også fikk gode kritikker samt ble nominert til Alarmprisen og Spellemannprisen. Som debuten var også dette albumet spilt inn hjemme i hans egen stue. Singlen «Rain Down On Me» gikk helt opp til 5. plass på VG-lista, og «Cecilia» ble en stor radiohit.Høsten 2004 avrundet Dybdahl sin trilogi med enda et kritikerrost album, One Day You’ll Dance For Me, New York City, som debuterte på førsteplass.

Det var mer stillferdig og melankolsk enn forgjengeren, men like intimt og minimalistisk. Singlen «A Lovestory» var hovedspor til den norske spillefilmen Monstertorsdag.Disse tre klassikerne fikk nå navnet Oktobertrilogien, eller «October Trilogy», som den het da de tre platene ble samlet i en cd-boks i 2006.

Nå lanserer Thomas Dybdahl via Petrolium Records ...That Great October Sound, Stray Dogs og One Day You’ll Dance For Me, New York City samlet i en eksklusiv boks som inneholder :

-Oktober trilogien på LP
-Oktober trilogien på CD fra det orginale opplaget fra tidlig 2000
-CD med B-sider fra innspillingene
-Eksklusiv fotobok fra perioden
-Eksklusiv notebok med melodier, akkorder og tekster
-DVD av konsert fra Folken i 2002
-Nummerert og signert av Thomas Dybdahl
-Limited edition kun 200 eksemplarer

- Det har vært en stor glede og aldri så lite nostalgisk å gå igjennom musikk, bilder og liveopptak fra tiden rundt trilogien når det nå skulle samles materiale til vinylboks. For en tid i livet det var og for en gjeng å oppleve det sammen med. Jeg ble kjent med så mange fine folk når Stavanger skulle finkjemmes for musikere som kunne tenke seg å bidra på de første platene at det virket som et nytt bekjentskap ble innledet omtrent ukentlig. Noen endte jeg opp med å turnere og spille med i årevis med og de aller fleste ble en del av en utvidet vennekrets som jeg fremdeles treffer eller jobber med jevnlig. Jeg takker alle som bidro til platene og konsertene og selvsagt alle som var med oss på reisen og kom på konsertene/kjøpte platene. Håper dere vil sette pris på denne lille tidskapselen like mye som meg.

- B-sidene er en samling sanger som alle ble spilt inn i tiden rundt de første platene, men som gjerne stakk seg såpass mye ut at jeg ikke syntes de passet i helheten. Hadde det vært nå ville jeg bare gi de ut som enkeltstående sanger, men på den tiden tenkte jeg kun i albumformat og fikk et kick ut av sette sammen 9-10 låter som alle føltes som de hørte sammen. Dette er de såre tomlene fra den tiden! Forteller Thomas Dybdahl om utgivelsen.

Han spiller på Folken i Stavanger 8 og 9. oktober og Sentrum Scene i Oslo 22. oktober.