Michelle Ullestad. Foto: Oddbjørn Steffensen

For de fleste av by:Larm sine artister og band er en plass på plakaten i seg selv en seier og et viktig steg i artistkarrieren. Samtidig har alle som deltar i årets program en ekstra drøm om tittelen som Årets Stjerneskudd. En solid pengepremie og oppmerksomhet gir nye muligheter og et nødvendig løft videre i karrieren.

I dag ble det det klart hvilke 12 artister som kjemper en ekstra kamp om oppmerksomhet når en fagjury vil følge ekstra med når konsertene skal gjennomføres i Oslo de neste tre dagene.

Disse 12 artistene kan bli Årets Stjerneskudd og 500 000 kroner rikere!

Bo Milli, Drongo, Ayka, Makosir, Jonas Benyoub, Jon Ranes, Marstein, Michelle Ullestad, Synne Vo, Witch club Satan, Siyabång, William Gamborg

Konflikt i juryen
– Høyt konfliktnivå i juryen i år, det var vanskelig å bare velge ti, men vi er veldig fornøyde med å ha landet på en liste med 12 artister og band med stor sjangervariasjon og gleder oss til å gå løs på den nær umulige oppgaven det er å kåre en vinner, sier juryleder Malin Kulseth.

- Det er klart at når man ser hvilket år Metteson har hatt etter å ha blitt Årets Stjerneskudd i fjor. Han har tatt steget for alvor ut på de store scenene, med utsolgt Sentrum Scene, utsolgte konserter utenfor Norges grenser og ikke minst en fenomenal konsert på Øya. Det er slike muligheter vi ønsker at Årets Stjerneskudd skal være med på å skape, og det er gøy at Metteson kommer for å gi stafettpinnen videre til neste stjerneskudd på lørdag under årets by:Larm sier Erik Egenes, presseansvarlig i by:larm.

Norsk Tipping og by:Larm har de siste årene samarbeidet rundt denne utmerkelsen og deler visjonen om å gi de beste et løft, når bransjen selv har definert hvem som blir Årets Stjerneskudd.

Hvem kan vinne?

En sammensatt fagjury skal kåre vinneren etter gitte kriterier. Først og frem må artisten være norsk og spiller på årets festival. Videre vil fagjuryen følge alle de aktuelle konsertene, når by:Larm fyller hovedstadens scener fra 15.9 - 17.09.2022.
Det skal vektlegges om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier.

Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

Juryen består av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Yunus Daar, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.

Årets Stjerneskudd deles ut lørdag 17. september på Sentrum Scene

Årets Stjerneskudd - Sentrum Scene:
22.00 Sei Selina
22.30 Årets Stjerneskudd/Metteson
23.00 Utdelingsseremoni
Konsert med Metteson
23.30 Årets Stjerneskudd/Metteson
00.00 Fieh