Ny, norsk jazzside


Er du ute etter en nettside med nyttig informasjon og spennende artikler om jazz? Da bør du ta en titt på HotClub, en helnorsk side om alt som har med jazz å gjøre. Her finner du ferske blogginnlegg, omfattende artikler om jazzens historie og mye mer. Kanskje har du lyst til å bli kjent med de største jazz-artistene i historien? Hos HotClub finner du alt som er å vite om jazzens verden.

Av og for nordmenn


De fleste nettsider om jazz er naturlig nok utenlandske, og det er liten tvil om at det mangel på gode, norske jazzsider. HotClub er et helnorsk nettsted som er skrevet av og for nordmenn. Her finner du dermed artikler og blogginnlegg om jazzens rolle ikke bare internasjonalt, men også i Norge. Har du lyst til å lære mer om fjelljazz og artister som Jan Garbarek? Da trenger du selvsagt en norsk jazzside-
Gjengen som står bak HotClub har en stor lidenskap for jazz, og ønsker å formidle og skape diskusjon rundt alt som har med jazz å gjøre. Bla gjennom blogginnlegg om jazz og lær deg alt som er å vite om jazzens historie sammen med HotClub.

Jazzens historie


Jazz er en av de mest unike og populære musikksjangrene i verdenshistorien, men slik har det ikke alltid vært. Visste du at jazzen lenge hadde et dårlig rykte, og ble kalt alt fra ukulturelt til vulgært og smakløst? Slik er det heldigvis ikke lenger, men det er ikke til å stikke under en stol at jazzen har hatt en turbulent reise fra den spede starten til å bli en globalt anerkjent musikkform.

De fleste har nok hørt at jazzen oppstod i New Orleans, men hva var det som gjorde akkurat denne byen til det perfekte ynglested for en ny musikkart? HotClub har tatt et dypdykk i dette i sin nylanserte artikkel om New Orleans og jazzens opprinnelse.

Kjente jazzartister


Hvis du har lyst til å lese mer om de fantastiske jazzlegendene, kan du selvsagt også gjøre det hos HotClub. Her finner du blant annet en spennende artikkel om selveste Louis Armstrong, som tilskrives mye av æren for jazzens utvikling fra lokal dansemusikk til en global musikkform. Når vi tenker på jazz, er det vanskelig å komme utenom Armstrongs brede smil og joviale væremåte. Nå er det en stund siden han var i Norge og resten av verden på turné, men hans arv lever videre.

Visste du at Ella Fitzgerald egentlig ville bli danserinne? Som 17-åring skulle hun delta med dans under en amatørkonkurranse i New York. Men, før henne på scenen var en lokal danseduo, og hun var redd for at hun ikke kunne måle seg med dem. Derfor bestemte hun seg for å synge i stedet, og godt var det! Hun vant hele konkurransen, og ble etter hvert en av de mest innflytelsesrike scat-artistene noensinne.

Jazz i Norge


Jazz er kanskje ikke den mest populære jazzformen her til lands, men det betyr ikke at den bør overses! Heller tvert imot – det mangler nettsider om norsk jazz og norske jazzartister. Visste du forresten at Moldejazz anses som verdens eldste jazzfestival som fremdeles er i drift? Moldejazz ble første gang arrangert i 1960, og markeres med en gateparade gjennom romsdalsbyen hvert eneste år. Flere internasjonale jazzstjerner har stått på programmet, inkludert blant andre Miles Davis og Keith Jarret.

Norges største jazzfestival er imidlertid Kongsberg Jazzfestival, og denne har blitt arrangert hvert år siden 1964. Kongsberg Jazzfestival er kjent for å presentere nyskapende musikk, og tiltrekker seg store artister fra hele verden hvert eneste år.

Nettsiden for deg som er interessert i jazz


HotClub er en norsk side for deg som liker jazz. Her finner du alt fra blogginnlegg til gode artikler om jazz og alt som har med jazz å gjøre. Enten du vil bli bedre kjent med noen av tidenes største jazzlegender eller ta et dypdykk i jazzens historie, finner du det hos HotClub.
Ta turen innom, da vel!