Nå i oktober runder Minor Majoritys andre album If I Told You, You Were Beautiful hele 20 år.

Bandet har det siste året sluppet det nye albumet Kiss Off og turnert både Norge og Tyskland med fullt band. Nå avslutter de 2022 med å gjenopplive If I Told You, You Were Beautiful med en unik jubileumskonsert på John Dee i Oslo 2. november.

Da platen ble spilt inn sommeren 2002 var Minor Majority en duo bestående av Pål Angelskår (vokal, gitar) og Jon Arild Stieng (gitar, bass, vokal). Karen Jo Fields var også en sentral bidragsyter med vokal på seks av tolv låter. Hun var i tillegg med på å skrive hitlåten Dancing in the Backyard sammen med Angelskår.

På jubileumskonserten gjenforenes trioen Angelskår, Stieng og Fields for å fremføre albumet i sin helhet. I tillegg skal de spille et knippe andre utvalgte låter fra Minor Majority-katalogen. Dette er en one-off og vil ikke bli gjentatt på andre scener senere.

Albumet ble i sin tid spilt inn av produsent og tekniker Andreas Berczelly i huset til gitarist Stieng på Midtstuen i Oslo. Berczelly bidro også med tangenter på platen, et ansvar som ble overtatt av det kommende bandmedlemmet Harald Sommerstad under lanseringsturneen for albumet.

Halvor Høgh Winsnes (trommer) og Henrik Harr Widerøe (bass, banjo, vokal) som senere skulle bli faste medlemmer av bandet, gjør også sine første opptredener med Minor Majority her.

På albumet finner vi låten Dancing in the Backyard, som raskt ble bandets første radiohit. If I Told You, You Were Beautiful ble også nominert til Spellemannprisen i kategorien beste popgruppe i 2003. I tillegg ble albumet Minor Majoritys brekkstang inn i det europeiske platemarkedet.