Foto: Alex Hoel, Musikknyheter.no

I februar vender Röyksopp endelig tilbake til scenen og Oslo Spektrum!

“Melody AM” (2001) gjorde Röyksopp til stjerner både nasjonalt og internasjonalt, et bevis på at elektronisk musikk hører hjemme både i og utenfor klubben. Singlene “Eple” og “Poor Leno” med Erlend Øye står fortsatt som ikoniske øyeblikk i norsk musikkhistorie, og den unike blandingen av elektronika, house, R&B og pop gjør de til en av landets største musikkeksport.

De mange uforglemmelige samarbeidene med gjestevokalister har blitt en gjenganger, og stemmer som Anneli Drecker, Karin Dreijer (The Knife), Robyn, Lykke Li, Susanne Sundfør og Alison Goldfrapp er blant dem som har satt sitt preg på Röyksopp umiskjennelige lydlandskap. Etter suksesser som “The Understanding” (2005), “Junior” (2009), “Senior” (2009) og “The Inevitable End”, som tilsynelatende skulle være slutten på eventyret, gjør de comeback med intet mindre enn tre plater i 2022.“Profound Mysteries I, II & III” er starten på et nytt kapittel — Röyksopp i full farge. Første delen i trilogien utkom i april som en helhetlig audiovisuell opplevelse med musikk, film, en interaktiv visualizer, hemmelige cder og ikke minst, en imponerende gjesteliste på vokalfronten. Lyden av Röyksopp i dag er fyldigere, mer detaljert og utforskende, men ikke uten duoens distinkte avtrykk.

LES OGSÅ: Alt er som før med Brundtland og Berge, og takk for det!

Andre akt bydde på blant annet uforglemmelige “Let’s Get It Right” med Astrid S og “Unity” med Karen Harding. I sin anmeldelse av albumet i Bergens Tidende påpekte musikkritiker Joakim Randa at “Profound Mysteries II” hadde åpenbare likheter med “Melody A.M.”, men som “i et alternativt univers”. Med andre ord spiller det ingen rolle om man er gammel fan eller ny, Röyksopp produserer stadig vekk musikk som beveger både kropp og sjel.

25. februar transformerer Röyksopp det altoppslukende universet på “Profound Mysteries” til liveformat. Bli med på vinterens største musikkopplevelse i Oslo Spektrum!

Promotør Peer Osmundsvaag om Röyksopp på Oslo Spektrum 25. februar:

"Norges aller største pionerer innenfor sin sjanger spiller endelig i Oslo Spektrum igjen! Det blir ren glede å se dem på scenen hvor all deres produksjon kommer til sin rett og skinner — å se de i sitt rette element.»