Det var populært, med blant annet coverband og interessante foredrag om kvartetten.

Bård Ose forteller med innlevelse, om 1962 - det viktigste året for Beatles. Det er nesten fullsatt sal på Hotel Terminus. Ose er også aktuell med en ny Beatles-bok, som han signerer på festivalen.

I 1962 går Beatles fra bånn til topp. - The Beatles ble formet dette året. Det starter 1. januar 1962. På nyttårsaften 1961 setter Beatles seg i en bil, som aldri hadde gått gjennom EU-kontroll i dag, forteller Ose. - Turen fra Liverpool til London tar 14 timer, hvor de skal rekke prøveinnspilling for Decca kl 11 på årets første dag. Brian Epstein har ordnet prøveinnspilling. - De kommer inn i studioet til Decca; svette og slitne. De spiller 15 låter på en time, hvorav kun et par egenkomponerte låter, bl.a. "Hello little girl". Det er ikke bare rock-n-roll, men også en del croonere. Det som de spilte den dagen der tok de ikke videre med seg i karrieren. Hvis Beatles hadde fått platekontrakt den dagen, hadde de fortsatt hatt Pete Best som trommeslager, og de hadde ikke møtt George Martin. Dick Rowe het mannen som skrev seg inn i historien som mannen som avslo Beatles. «Guitar groups are on the way out, mister Epstein,» var meldingen som Dick Rowe i Decca Records, ga til Beatles manager. Neste år gikk det opp for ham han hadde sagt nei til en gullgås, men etter råd fra George Harrison var han raskt på pletten med å si ja til Rolling Stones i 1963, forteller Ose og fortsetter fortellingen om det essensielle Beatles-året 1962.

Beatlesguide fra Liverpool

Jackie Spencer er en erfaren Beatles-guide i Liverpool. Hun presenterer en fornøyelig virtuelt guidet tur gjennom Beatles-byen på festivalen. Barndomshjemmene til John, Paul, George og Ringo snakker hun mye om. – Paul McCartney var nomaden i bandet, Forthlin Road var faktisk hans syvende barndomshjem, John Lennons hjem i 9 Newcastle Road tror vi nå eies av Yoko Ono, men vi vet ikke sikkert. Graven til Eleanor Rigby ligger ved St. Peter’s Church i Woolton.. Egentlig het hun Eleanor Rigby Whitfield. John hang ut i forskjellige puber i området, blant annet The Jacaranda, som ble drevet av Allan Williams. Han ble også Beatles’ første manager. På en god dag kunne han være elskverdig, men helt annerledes etter et par glass med rødvin, forteller Spencer, og alle fremmøtte ler.

I tillegg til foredrag og quiz spilte coverbandene Difference, The Cavern Beatles, B-Side Beatles og Gary Owen på festivalen.

Erik Blindheim, daglig leder og pressesansvarlig for Beatlesfestivalen er fornøyd etter første avvikling av festivalen i Bergen. - De 150-200 gjestene jeg har snakket med var også fornøyde. Tilbakemeldingene jeg har fått er kun positive, som «Dette er det gøyeste jeg har vært med på», «håper det blir festival neste år» og lignende, sier Blindheim. - Vi solgte fullt hus allerede i begynnelsen av september. Vi avsluttet arrangementet med feiring av John Lennon sin bursdag 9. oktober og en jam session, forteller Blindheim.

Foto:Vemund Grimstad.