Foto: Rumi Baumann


Anna Solnørdal med artistnavnet Anna Soleil er en 26 år gammel låtskriver, artist og produsent fra Asker. I 2019 slapp hun debutsingelen Breathe og EP’en The Tide. Nå er hun klar med ny musikk. I september kom første singel fra hennes kommende EP, It’s You, og nå er nydelige Beauty of Love her.

- Jeg visste med en gang låten ble skrevet at det skulle være meg og pianoet på denne låten, uten en stor produksjon rundt. Jeg ønsket å få vokalen mer frem. Det var viktigere for meg at hvert element i låten lød helt riktig, og klarte å formidle det jeg ønsket, uten å legge på flere elementer. Vi brukte lang tid på å finne riktig piano. Jeg visste godt hva jeg ville ha; et upolert, levende piano hvor man virkelig kunne høre mekanikken i instrumentet, sier Anna Soleil.

Hun forteller videre hva låten handler om:

- Hver gang man går inn i en ny relasjon, så legger man noe av seg selv igjen i den. Du forsvinner litt og litt, blir mindre for hver gang, og for hver gang man returnerer til slagmarken, er det med stadig nye sår. Likevel gir man ikke opp. Man slutter ikke å prøve. Det er som om vi er genetisk disponert til å lete videre. Men dette kan også bli skadelig. Det kan bli en avhengighet. En trang til alltid å bli holdt og tatt vare på; en mistro mot å stå på egne ben. "Beauty of love" handler om denne tosidigheten. Om den evige kampen. Men også om hvordan den kan annullere evnen til selvstendighet.

Som liten dro Soleil på audition i den norske opera. Hun var målløs av rekkevidden i stemmene deres, og fleksibiliteten og kraften de utstrålte. Samtidig forgudet hun Annie med låten Chewing Gum fra 2004. Variasjonen i hennes kjærlighet for musikk har alltid vært stor, og dette er noe hun tar med seg inn i sitt egne musikalske univers.

I 2020 ble Anna Soleil valgt ut til GramArt og Platearbeiderforeningen sin mentorordning der hun fikk Sandra Kolstad som mentor. På den nye EP’en Forever, som slippes 18. november, har hun hentet elementer fra både klassisk, folk, pop og r&b.

Lytt til Beauty of Love her:

Anbefal til andre