Foto: Oddbjørn Steffensen

Fredag 11. august kommer Nordens absolutt største liveartist til Tøyenparken for å avslutte kvelden. Dette blir Håkan Hellströms første konsert her i landet siden 2017 og den eneste han spiller i Norge i hele 2023.

I år fylte Hellström fotballstadionet Ullevi i hjembyen Göteborg hele fire ganger med til sammen omtrent 280000 publikummere.

Kjøp billetter til Øyafestivalen HER

Nordens største liveattraksjon er tilbake på Øyafestivalen neste år. Håkan Hellströms grep om publikum er unikt og sånn har det vært gjennom hele hans karriere. Det er nok mange som gleder seg til en følelsesladd og energisk konsert fredag 11. august, med en imponerende rekke moderne slagere. Når han kommer tilbake til Øya er det tolv år siden sist han toppet plakaten.

Etter å ha vært med i bandene Honey Is Cool (med Karin Dreijer) og Broder Daniel, slo Hellström umiddelbart igjennom som soloartist med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg i 2000. På kort tid ble han superstjerne både i Sverige og Norge. På vår side av grensa har både Det är så jag säger det (2002), 2 steg från Paradise (2010) og Det kommer aldrig va över för mig (2013) vært inne på albumlistas topp fem. Foreløpig siste utgivelse er Rampljus, som kom oppdelt i to porsjoner i 2020, og viste en artist som fortsatt leverer på høyeste nivå.

Hellström er en fantastisk liveartist, med et hengivent publikum. Etter lang utsettelse på grunn av pandemien fikk han i august 2022 endelig gjennomført sine fire planlagte Ullevi-konserter, med et totalt besøk på omtrent 280 000. Dette viser hva slags posisjon han har i hjemlandet. Håkan Hellström er et etablert fenomen på toppen av pallen i skandinavisk pop.

Han har mottatt et utall priser som for eksempel P3 Guld, Grammis, Rockbjörnen og årets göteborgare. Musikalsk leker han seg med store deler av pophistorien, og veksler selvsikkert mellom visepop, stadionrock og alt i mellom.