At det koster å spille i band eller kjøpe instrument er ingen nyhet. Utstyr, instrument og leie av øvingslokale er vanlige utgifter for et band. Enten du står i startfasen med et nytt band eller bare skal kjøpe en gitar for å skape god stemning på hytteturen - det kan ofte bli dyrt å kjøpe instrument.

Skal du kjøpe instrument?


Å kjøpe instrument er dyrt. Det er flere faktorer som påvirker prisklassen på instrumentet, og nivået på den som skal spille det er kanskje den viktigste. Er du nybegynner så rekker det kanskje med et billigere instrument, mens en avansert spiller behøver en dyrere variant for å få maksimalt utbytte. Jo lengre man har spilte et instrument dess bedre blir man til å høre nyanser i klang, tone og spille egenskaper.

Det finnes flere måter å finansiere en instrumentkjøp på, enten du skal kjøpe det dyreste trommesettet til mange tusen eller bare skal kjøpe en enkel gitar til hytteturen. Her går vi igjennom noen av de vanligste måtene å finansiere kjøp av instrument på.

3 måter å finansiere instrumentkjøp- Forbrukslån til instrumentkjøp? Dette kan være en løsning om du ikke kan spare og ikke har mulighet til å låne med sikkerhet. Tenk på at forbrukslån er relativt dyre lån. Fordelen med forbrukslån er at du kan låne opptil 600 000 kroner og bruke pengene til hva du vil. Det er stor konkurranse mellom bankene og et tips å finne billigste forbrukslån med en forbrukslån kalkulator før du søker. Med en kalkulator kan du lettere se forskjellen mellom långivere å finne det billigste lånet.

- Lån penger med sikkerhet? Dette betyr at du låner penger med pant i hus eller leilighet. Må du ta opp et lån så er det å foretrekke å låne penger med sikkerhet, dette er ofte det billigste alternativet. Du kan for eksempel refinansiere huslånet ditt. Har du dyre smålån kan du bake disse inn i et refinansieringslån og bruke overskuddet til å kjøpe drømmegitaren.

- Kjøpe instrument med kredittkort? Nja - Et kredittkort er faktisk et veldig dyrt lån. Den eneste gangen det kan lønne seg å kjøpe musikkinstrument med et kredittkort er om du vet at du kan betale tilbake hele summen før rentene begynner å tikke. Kan du det er kredittkortet et bra alternativ.

Tips! Sett alltid opp et budsjett før du låner større summer så du vet at du har mulighet til å betale tilbake pengene. Et annet tips er å se på den effektive renten - den viser deg den reelle kostnad av lånet medregnet avgifter og eventuelle gebyr.

Det beste er å spare før du handler


Å spare penger er selvfølgelig den aller beste måten å finansiere et instrumentkjøp. Sett av en fast sum hver måned og før du aner det har du spart sammen det du trenger for å kjøpe drømme instrumentet. Dette er derimot ikke altid en muligheter for alle. I nedgangstider kan det være ekstra vanskelig å spare. Og med økende priser på alt fra mat til strøm og bensin er det mange som nå må låne til vanlig forbruk.

Tenk alternativt og kjøp brukt


Du må ikke kjøpe nytt - sjekk bruktmarked på nettet. På sider som Finn.no og Marketplace kan du finne alt fra gitarer til strykeinstrument og trommer til en brøkdel av prisen du må ut med for nye instrument.

Denne artikkelen er et annonsesamarbeid med Forbrukslån kalkulator