NRK-journalist Bård Ose ga ut "Beatles hele livet" i 1999 og 2007. Begge bøker er utsolgt, og mye har skjedd i Beatles-leiren siden da, så det var på tide med en oppfølger. Hele 560 sider er det blitt, formatet er større enn sist, og mange av sidene er illustrert, stort sett med platecovere.

Etter et personlig forord får vi ti artikler i kapittelet "Nedtelling til toppen av pop'en", der Ose skriver om utviklingen fram mot Beatles' platedebut - fra John og Pauls første møte i 1957 og bandet The Quarry Men, via Hamburg, møtet med manager Brian Epstein, prøvespilling i London og platekontrakt med EMI til utskiftingen av Pete Best med Ringo Starr i 1962.

Så går Ose kronologisk gjennom platene etter utgivelsesdato, både singler, ep-er og lp-er. Det er fyldige artikler om hver bidige låt, og innspillingsdatoer og instrumentering er oppgitt. Også albumene er grundig omtalt i lange artikler.

Kapittelet "Beatles etter Beatles" tar for seg fire viktige samleplater, liveplater fra Hollywood Bowl og BBC radio, de tre Anthology-platene og julesinglene.

"Beatles i ny miks" omtaler plateboksene som er kommet ut siden 2017, med nye mikser av låtene og masse outtakes. Her er Bård Ose ganske kritisk. Etter bokas utgivelse tidlig i oktober er det kommet en 6. boks, "Revolver". Boka avsluttes heldigvis med et låtregister.

"The Beatles låt for låt" er skrevet av en mann som elsker Beatles, men likevel ser på platene med et kritisk blikk. Man kan møte Bård Ose på bokbad og lansering på Røverstaden i Oslo, torsdag 10. november.