Backstage Records i Trondheim ga i 2003 ut dobbelt-cd-en "Norsk rocks skattkammer, vol. 2: Da rocken kom til Norge 1955-1960". Nå blir låtene utgitt på vinyl i form at to dobbelt-lp-er.

Volum 1 foreligger nå med eksklusive bonuskutt: Flere låter som ikke var med på cd-en samt en vinylsingle med The Rebels. Dette var det andre bandet til gitaristen Svein Finjarn og saksofonistern Reidar Myhre, etter Lucky Boy and his Crazy Rockets. Opptakene ble gjort i 1961 og lyder knall: "Whole lotta shakin' goin' on" og "Rebel Rouser". Låtene stammer fra ei lakkplate og har ikke vært utgitt i sin helhet før.

Bandet var kortvarig, og Finjarn ble siden kjent i The Beatniks (som han fortsatt leder) og New Jordal Swingers. Myhre er storebroren til Wenche og dannet forløperen til Popol Vuh: Arman Sumpe d.e.

"Da rocken kom til Norge" er altså en dobbelt-lp, men alle låtene og singlen er også inkludert her på to cd-er. Coverheftet på 12-sider er spekket med informasjon, inkludert biografier for 19 artister og en grundig innføring i 50-tallsrocken ved ekspert Hans Otto Engvold.

De mest kjente artistene er Per "Elvis" Granberg, Rocke-Pelle, Roald Stensby og Jan Rohde. Men de fikk først utgitt sine plater i 1958-59. Albumet har mange eksempler på rockeinfluerte låter i årene like før, med artister som Per Asplin, Nora Brockstedt og Inger Jacobsen. Det er også med låter fra 60-tallet med bl.a. The Key Brothers, The Cool Cats, The Monn Keys, Tor Brynildsen, The Beatniks og The Gamblers (de to sistnevnte som kompband for pur unge Little Sofus, Grynet Molvig og engelske Lorne Lesley).

Til sammen byr plata på 46 låter fra norsk rocks barndom. Dette er historieundervisning på sitt beste, og volum 2 er planlagt utgitt i 2023. Bare 300 eksemplarer er produsert, så det gjelder å sikre seg et raskt!