Det er fullpakket på bokhandleren Norli for å høre forfatter og radio-programleder Bård Ose fortelle om sin ferske bok som tar for seg alle Beatles-låtene i kronologisk rekkefølge.

Sjokolade-hyllest

-En konfekteske og Eric Claptons dårlige tenner var utgangspunktet for Savoy Truffle. I en periode på 60-tallet gikk ikke Eric Clapton til tannlegen. Clapton hadde ustanselig tannverk, men klarte ikke å motstå fristelsen når de lå sjokolade på stuebordet. Det inspirerte George Harrison til å lage en låt.basert på de forskjellige sortene i esken; Cream Tangerine, Montelimar, Gingersling, Pineapple Heart, Coffee Dessert og selvfølgelig Savoy Truffle, godbiter fra konfektesken, leser Ose opp fra sin ferske bok om historiene bak alle de 212 Beatles-låtene. Han serverer den ene gode anekdoten etter den andre fra boka. - Savoy Truffle er en fantastisk rockelåt og det er de historiene jeg har lyst å fortelle i boken, sier Ose.

Norsk furupanel

Flere andre låter snakker også Ose om, i dialog med radiokollega Finn Tokvam. Ideen bak låten Norwegian Wood på LPen Rubber Soul (1965) appellerer til fantasien. - Mange tror at det handler om marihuana, andre tror at det er et ordspill på , men vet du hva det er? Faktisk er det "cheap norwegian pinewood". De brukte norsk furupanel inne i hus og i det rommet som Paul McCartney bodde i London, sammen med Jane Asher, var dekket med "Norwegian pinewood", forteller Ose, før trioen drar igang Norwegian Wood med Ose og Tokvam på vokal, og Halvor Folgerø på fagott.

Beatles er ikke aldersbestemt; det er for ung og gammel, understreker Bård Ose. - Når McCartney spilte inn en ballade kunne han en lage en låt i en sjanger som faren hørte i sin oppvekst., forteller Ose, og Finn Tokvam drar i gang en personlig versjon av Till There Was You fra With the Beatles (1963), som var en coverlåt av Meredith Wilson, først utgitt i 1950.

10. november lanseres boka på Røverstaden i Oslo.