Kolbotn-kvartetten, som begynte å slippe musikk rett før pandemien, har gått litt under radaren her hjemme - for mens singelen "Woman" fra deres selvtitulerte førstealbum ble plukket opp av spillelistekuratorer i fashion-industrien, har deres nye låter truffet sin sjanger på internett og fått heder av blant andre YouTubes indie-prins David Burkhart.

Med låtene "Heading Out", "One of a Kind" og "World Inside Me" har de allerede satt standarden for oppfølger-albumet i sin helhet. 10. februar slipper de 13 spor totalt samlet under albumtittelen "HUMOUR"

- Mens debutalbumet vårt var lystig, flørtende og mer arrogant, prøver vi å formidle mer med vår nye musikk, forteller bandet. - Med dette albumet dykker vi dypere inn i temaer og i følelser som betyr noe for hver av oss. Musikken har blitt mer moden, akkurat som oss. Vi er veldig stolt av hvordan albumet er blitt. Låtene er mørkere, mykere, rarere og hardere. En 50 minutter lang reise som vi håper at kommer til å bevege lytterne.

Albumets visuelle røde tråd er inspirert av en serie bilder fra pappaen til et av bandmedlemmene sitt utdrikningslag på slutten av åttitallet, bildene illustrerer et heftig stup som resulterer i følelsen av mestring og eufori, som også har vært base i låtskrivingen.

- Du går opp stigen, står på kanten, føler nervøsitet og angst i det du hopper inn i noe - helt usikker på utfallet. Den metaforen inspirerte oss virkelig til å skrive, forteller bandet.

Albumet er ikke, som tittelen skulle tilsi, særlig humoristisk eller morsomt, men mange av låtene vekker heller følelsen av melankoli og nostalgi. Coverartens superhelt-tema legger et komisk uttrykk over det hele.

- Humor er jo ofte et verktøy som brukes til å kompensere- eller dekke for usikkerhet, frykt eller angst. Det kan skjule eller villede følelser. Noen ganger fungerer det, men ofte kan du se rett gjennom det, forklarer bandet.

I dag slipper de også musikkvideo til singelen One of a Kind som du kan se her:
Videoskaper og bandmeldem Marius Ringen forteller om musikkvideoen til låta One of a Kind:

— Tanken var hele tiden å lage en søt og litt komisk kontrast fra den norske høsten. Det er fort gjort å drømme seg bort til varmere strøk, og One of a Kind handler jo om en person i livet ditt som lever sitt eget liv - gjerne på helt andre siden av kloden. Da vi lagde videoen filmet vi faktisk hele greia i slow motion mens Ferdinand sang sangen i dobbelt tempo. Når vi speeder opp bildene gir dette et litt rart og søtt utrykk - det ser ut som alt er i slowmotion, mens låten faktisk blir gjenspilt i riktig tempo.